Οργανωτικές ατέλειες προς ίδιον όφελος !!!


Τις προηγούμενες ημέρες ...
στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, διακεκριμένοι δικηγόροι (μεταξύ αυτών οι κ. Αριάδνη Νούκα, Αναστάσιος Καραϊσκος, διεθνολόγοι κ.λ.π.), είχαν κληθεί από τον "Φορέα Ανένδοτου Αγώνα για την Μακεδονία" να προσεγγίσουν νομικά την εγκυρότητα της λεγόμενης ''Συμφωνίας των Πρεσπών''.

Χθες στην ομιλία του κ. Γιώργου Τάτσιου Προέδρου Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων (στο πνευματικό κέντρο της πόλης μας), οι συντονιστές της εκδήλωσης δημιούργησαν κλίμα ιδιοποίησης της εκδήλωσης και με μεροληπτικές πρακτικές συντονισμού της συζήτησης προσπάθησαν να απαξιώσουν την ενημερωτική συμβολή των ανωτέρω και να αποπροσανατολίσουν το ακροατήριο.

Και ενώ η συμφωνία είναι άκυρη νομικά κατά το Σύνταγμα μας και το Διεθνές Δίκαιο, (όπως έχει τονίσει στη ραδιοφωνική μου εκπομπή ο συνταγματολόγος κ. Γιώργος Κασιμάτης και η ανωτέρω Επιστημονική Ομάδα, (διότι όλα τα στοιχεία που περιέχει είναι αντικειμενικά, επιστημονικά και πολιτικά αναληθή), το ακροατήριο χθες αναζητώντας πρόσθετη γνώση για το εθνικό μας ΘΕΜΑ, κάποιοι από τους οργανωτές της Εκδήλωσης, ΔΕΝ ήθελαν ν΄ ακούσουν κάτι περισσότερο και ωφέλιμο, προσπαθώντας να αποκλείσουν ή να περιορίσουν τις πολύτιμες παρεμβάσεις προσκεκλημένων προσώπων που ήθελαν να συμβάλλουν στην ουσιαστική πληροφόρηση του κοινού, και δόθηκε έτσι η εντύπωση ότι κάποιοι "πολιτικά αριβίστες" με χαρακτηρισμούς προσπάθησαν να γίνουν ''βασιλικότεροι του βασιλέα''.

Επισημαίνεται λοιπόν η ανάγκη της αναδόμησης του χαρακτήρα των εν λόγω εκδηλώσεων, ώστε να διασφαλιστεί η ουσιαστική πληροφόρηση του κοινού από πολίτες με γνωστική επάρκεια, καθώς και ο σεβασμός των οργανωτών προς ορισμένους πολίτες - επιστήμονες που δύναται να συνεισφέρουν στην πολύτιμη αυτή εθνική προσπάθειά μας.