Πολιτικός "Μιθριδατισμός";


Ο τίτλος του παρόντος κειμένου είναι ...

για να αποδώσω την ανοσία του λαού (από τα λόγια των πολιτικών), την μή συμμετοχή μας στα κοινά, διότι τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας επικρατεί στο χώρο της πολιτικής μία αστάθεια.

Η μεθοδολογία της... δοσολογίας καταδεικνύει ότι η κρίση εμπιστοσύνης προς τη χώρα παραμένει στον μέγιστο βαθμό.

Ο Θουκυδίδης στον "Επιτάφιό" του, χαρακτηρίζει όχι σαν φιλήσυχο, αλλά σαν "αχρείο", άχρηστο πολίτη αυτόν που ΔΕΝ ενδιαφέρεται για τα κοινά.

Συμμετοχή στα κοινά σημαίνει, ενεργό στάση απέναντι στην πολιτική και κοινωνική ζωή, σημαίνει Δημοκρατία, που την πραγματώνει η συμμετοχή του λαού, σημαίνει εμπιστοσύνη στις πολιτικές αξίες, σημαίνει μεταρρυθμιστική διάθεση και κριτική απέναντι στην εξουσία.

Δυστυχώς όμως, αδυνατούμε να βγούμε από το πολιτικό αδιέξοδο και φυσικά μερίδιο ευθύνης έχουμε όλοι εμείς, αλλά περισσότερο οι πολιτικοί αρχηγοί, που πολλά υπόσχονται και ελάχιστα πραγματοποιούν.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι, σιγά – σιγά όλοι μας έχουμε εθισθεί και στο βωμό των υποσχέσεων τους.

Οι πολιτικοί θυσιάζουν την καλή πίστη των πολιτών, υστερούν στις πράξεις και αρκούνται στα λόγια.

Ακράδαντα πιστεύω πως τη μεγαλύτερη ζημιά την κάνουμε μόνοι μας, διότι εμείς είμαστε που επιλέγουμε να ακολουθήσουμε τις πολιτικές που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά πιστεύουμε στα ίδια λόγια ντυμένα με άλλο μανδύα και έχουμε αποκτήσει ανοσία στο δηλητήριο των πολιτικών.

Θα ήθελα να τονίσω πως μερίδιο αναλογεί και στις δύο πλευρές (πολίτες - πολιτικοί) όσον αφορά τον εκτροχιασμό του πολιτικού γίγνεσθαι.

Στο χέρι μας λοιπόν είναι να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση σκεπτόμενοι ορθά και αναζητώντας συνέχεια την αλήθεια.

Κύριο, λοιπόν, μέλημα για την εύρυθμη λειτουργία μιας κοινωνίας είναι η δημιουργία υπεύθυνων και συνειδητοποιημένων πολιτών, απαλλαγμένων από μισαλλοδοξία και φανατισμούς, δογματισμούς και προκαταλήψεις, με γνώση της αλληλεξάρτησης ατόμου – κοινωνίας, μακριά από μικροκομματικά συμφέροντα.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η πολιτική συνείδηση είναι ασπίδα, που προφυλάσσει από τη χειραγώγηση, την υποτέλεια και τον αποπροσανατολισμό, ενώ η συμμετοχή στα κοινά αποτελεί εγγύηση της ελευθερίας του ατόμου και της ευημερίας της κοινωνίας.

Να ευχηθούμε, οι νεότερες γενιές που είναι το μέλλον της χώρας μας, να μην επαναλάβουν τα λάθη του παρελθόντος.

Να ανοίξουν το δρόμο προς τη σταθερότητα, την ασφάλεια, την ανάπτυξη και την πολυπόθητη με μια λέξη ευημερία.

Αρκετό μιθριδατισμό που έχει υποστεί η κοινωνία, ας το αντιληφθούμε πριν είναι αργά.