Αλέξης Τσίπρας: Ένας πολύ καλός "παίκτης".


Πολλοί θεωρούν σήμερα τον ...

Αλέξη Τσίπρα τελειωμένο, ενώ θεωρούν βέβαιο πως ο επόμενος πρωθυπουργός θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Δεν ξέρω ποια θα είναι η πολιτική πορεία του πρωθυπουργού και μη με παρεξηγήσετε... 

 Όμως ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. 

Προσωπικά πιστεύω ότι ΔΕΝ είναι "ο παίκτης" που θα έκανε το παιχνίδι για την Ελλάδα, (και θα έφερνε την ελπίδα που υποσχόταν), αλλά είναι μάλλον ένας πολύ καλός "παίκτης" για τον εαυτό του και την παρέα του. 

Και βλέποντας χωρίς συναισθηματισμούς και πάντοτε με κομματικές ιδεοληψίες την πολιτική ζωή της χώρας τα τελευταία χρόνια, έπαιξε πιο έξυπνα απ’ όλους τους αντιπάλους του. 

Η υποταγή στους θεσμούς (και η ψήφιση των Μνημονίων που θα έσκιζε), άφησε τους μνημονιακούς αντιπάλους του χωρίς "όπλα". 

Δυστυχώς, έτσι είναι στην πολιτική. Κατηγορείς τους αντιπάλους σου για αυτά που έκαναν, όταν ήταν κυβέρνηση. 

Και βέβαια, σαν πολύ καλός "παίκτης", είναι απαραίτητο να μπορείς να υποσχεθείς πως εσύ θα κάνεις διαφορετικά πράγματα. 

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο κ. Τσίπρας κατάλαβε καλύτερα από όλους πως η πολιτική στην Ελλάδα (και όχι μόνο), ΔΕΝ ασκείται από το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά έξω από αυτό. 

Πήρε λοιπόν το μήνυμα, όταν "οι προστάτες" καθάρισαν με συνοπτικές διαδικασίες τον Αντώνη Σαμαρά, όταν ένιωσαν πως δεν τους είναι χρήσιμος πια. 

 Πάντως δεν νιώθω έκπληξη με πολιτική που μας ασκούν.... 

 Μπορεί η σύγχρονη πολιτική, να μην είναι πια "η τέχνη των τεχνών" (όπως έγραψε ο Αριστοτέλης), αλλά έχει μεγάλο ενδιαφέρον για όλους μας και θα κριθεί για τις πράξεις του ο κ. Τσίπρας γιατί αναγκάστηκε να δεχτεί ολοένα και περισσότερα μέτρα λιτότητας.

Καθώς επίσης, επειδή ο ίδιος και η κυβέρνηση του έχουν επιδεινώσει τα προβλήματα που προϋπήρχαν από την έναρξη της κρίσης.