Η "Χολιγουντιανή" ενθρόνιση Μητροπολίτη


Μπράβο στους Άγιους ...


πατέρες της Ελληνικής Ορθόδοξης εκκλησίας που συμβαδίζουν με την εποχή, που συμμερίζονται τα προβλήματα του κόσμου και που μας σκέφτονται συνέχεια.

Τώρα θα μου πεις γιατί ξόδεψαν 12.000 σε ένα βράδι... ε, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο!

“Ιερός πόλεμος” ξέσπασε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας μετά την απόφαση για  να ξοδέψει ο δήμος 12.000 ευρώ για την ημέρα της ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανου. (Σεμνά, ταπεινά μέσα στα χρυσάφια και στην πολυτέλεια…..) Και γιατί τα πληρώνει ο δήμος και όχι η εκκλησία;

Το ύψος των δαπανών αυτών, που εντάχθηκαν στον προϋπολογισμό του 2017, αγγίζει τις 12.000 €, και αναλύονται ως εξής:

Δύο χιλιάδες ευρώ (2.000 €) για: Προμήθεια σταυρού ευλογίας…… (Δηλαδή έδωσαν 2.000 ευρώ για να αγοράσουν ένα σταυρό; Δεν είχαν ένα σταυρό;;;;;)

Έξι χιλιάδες ευρώ (6.000 €) για: Παράθεση επίσημου γεύματος διακοσίων ατόμων (30€/κατ’ άτομο).

Επτακόσια ευρώ (700,00 €) για: Προμήθεια αναλόγιου από πλεξιγκλάς… (αν ήταν ο Χριστός εκεί θα σας το έφερνε στο κεφάλι)

Τετρακόσια ευρώ (400,00 €) για: Προμήθεια κόκκινης μοκέτας…… (τα κόκκινα χαλιά τους μάραναν…)

Οκτακόσια πενήντα ευρώ (850,00 €) για: Προμήθεια αναλώσιμων υλικών – ειδών κατασκευής… (αυτό σημαίνει ότι 850 μπήκαν στην τσέπη κάποιου)

Επτακόσια πενήντα ευρώ (750,00 €) για: Προμήθεια τριών μπάνερ σε τελάρο…. (Μπάνερ είναι αυτά τα τύπου λάβαρα που λέμε, και που εγώ έχω άνθρωπο που θα έπαιρνε πλούσια- πλούσια 90 ευρώ)

Πεντακόσια ευρώ (500,00 €) για: Ενοικίαση 300 καρεκλών ….

Τρακόσια τριάντα ένα ευρώ (331,08 €) για: Προμήθεια έξι ανθοσυνθέσεων… (το 31,08 με τρελαίνει….)

Πεντακόσια ευρώ (500,00 €) για: Εκτύπωση προσκλήσεων (από χρυσό ήταν; Γιατί, για να τυπώσεις 500 προσκλήσεις θέλεις 50 ευρώ)

Οὐαὶ δὲ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι κατεσθίετε τὰς οἰκίας τῶν χηρῶν καὶ προφάσει μακρὰ προσευχόμενοι· διὰ τοῦτο λήψεσθε περισσότερον κρῖμα (Ματθ. 23,13).

(Αλλοίμονο σας, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, διότι, άπληστοι και πλεονέκτες καθώς είσθε, κατατρώγετε τας οικίας των χηρών και συγχρόνως με το πρόσχημα της ευλαβείας κάνετε μακράς προσευχές· δια τούτο και θα τιμωρηθείτε από την θεία δικαιοσύνη πολύ περισσότερο, παρ’ όσον οι άλλοι άρπαγες και κλέφτες).

Είναι πρόκληση, μετά από τόσα χρόνια λιτότητας των λαϊκών οικογενειών στη χώρα μας γενικά αλλά και στο Δήμο Καβάλας, να ξοδεύονται 12.000 € για την ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου.

Ερωτώ και απάντηση δεν θα πάρω: Μοιάζουν αυτές οι μεγαλοπρεπείς φαραωνικές, φιέστες με τη διδασκαλία του Χριστού; Σε ποια Ευαγγέλια και Αποστολικές Επιστολές περιγράφεται ανάλογη μεγαλοπρέπεια και η χλιδή στη σύντομη ενσάρκωση του υιού του θεού; Δεν ήταν ό ίδιος Χριστός που με το μαστίγιο κυνήγησε τους εμπόρους που ασχημονούσαν στο ναό του Σολομώντα, οι έμποροι, οι εξουσιαστές δηλαδή της εποχής; Βέβαια ήταν αυτοί, οι άρχοντες της εποχής, που τον σταύρωσαν γιατί πήγαινε κόντρα στα συμφέροντά τους.

Η δήμαρχος Καβάλας πρώτη και καλύτερη στην φιέστα. Κανονικά δεν έπρεπε να παραστεί και επιπλέον να καταγγείλει η ίδια όλη αυτή την σπατάλη… αλλά που να βρεθούν πια τέτοιοι γεναίοι άνθρωποι. (απ΄ ότι βλέπετε ήταν και ο Άνθιμος εκεί. Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη – και η Coca Cola πρώτη μούρη).

Πηγή: www.nikosonline.gr