Μπροστά χωρίς παλαιοκομματικές τακτικές.


Η χώρα εξακολουθεί να ...


παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα συνεχίζει να παραμένει δύσκολη αναφέρει στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Την απόλυτη αναγκαιότητα να επιταχύνει η Ελλάδα τον βηματισμό της στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, ώστε να ξαναγίνει ελκυστική στα ματιά των επενδυτών, επισημαίνουν στελέχη της γερμανικής οικονομίας.

Όμως την ώρα που μιλάμε για την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων, βλέπουμε επενδυτές να φεύγουν από τη χώρα.

Αν λοιπόν πραγματικά θέλουμε να έρθουν επενδύσεις στη χώρα μας και μάλιστα στο άμεσο μέλλον, πρέπει το επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας μας να γίνει ευνοϊκό.

Έμφαση θα πρέπει να δοθεί, στην μείωση της γραφειοκρατίας, στη δημιουργία ενός πιο απλού σταθερού φορολογικού συστήματος και τέλος μεγάλη έμφαση πρέπει να δοθεί στη μεταρρύθμιση στο δικαστικό σύστημα η οποία θα οδηγήσει στον να κλείνουν υποθέσεις εμπορικής αντιδικίας στη χώρα μας, όσο το δυνατόν ταχύτερα.

Η Κυβέρνηση αλλά και οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι μόνο με την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων μπορεί να αλλάξει το κλίμα.

Άρα απαιτείται άμεσα σταθερότητα στο φορολογικό πεδίο, αλλά και κίνητρα έτσι ώστε να μπει για τα καλά η χώρα μας στον επενδυτικό χάρτη.

Και μόνο με ανάληψη στοχευμένου ρίσκου από την κυβέρνηση σε επενδυτικά σχεδία θα μπορέσουμε ως χώρα να έχουμε πολλαπλασιαστικά οφέλη στην ελληνική οικονομία.

Η προσωπική μου άποψη είναι: ότι μόνο αν εστιάσουμε στα παραπάνω, χωρίς παλαιοκομματικές τακτικές, σε συνδυασμό με την πολιτική βούληση, θα ξεπεραστούν αντιστάσεις και θα πετύχουμε να έχουμε επενδύσεις στη χώρα μας και στο άμεσο μέλλον.