Ας διατηρήσουμε μια τελευταία ελπίδα.


Με ενοχλεί αφάνταστα, που ...

ορισμένοι πολιτικοί (υπάρχουν και οι εξαιρέσεις), δεν εννοούν με τίποτα να απαρνηθούν την υποκρισία, καθώς η δημόσια εικόνα τους είναι πλέον πιο σημαντική από την άσκηση της πολιτικής.
Και ενώ όλα τα αρνητικά αποτελέσματα τελευταίων χρόνων, έχουν φορτωθεί στις πλάτες του ελληνικού λαού, η κοινωνία μας τραβάει το δικό της δύσκολο κουπί, αυτό της επιβίωσης.
Κίνδυνοι ελλοχεύουν παντού για την χώρα μας και η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ΑΝ.ΕΛ αρέσκεται να καλλιεργεί ψευδαισθήσεις στο λαό.
Στις δύσκολες λοιπόν στιγμές που βιώνει η πατρίδα μας, χρειάζονται ηγέτες που να πουν επιτέλους την αλήθεια στο λαό.
Και δυστυχώς αυτό που παρακολουθούμε καθημερινά στα ΜΜΕ ( τηλεόραση - ραδιόφωνο), δεν είναι τίποτα άλλο, από ένα κατασκευασμένο μόρφωμα, το οποίο απέχει έτη φωτός από την πραγματικότητα.
Οι σύγχρονοι πολιτικοί, περιτριγυρισμένοι από επικοινωνιολόγους, διαμορφώνουν την εικόνα που βγαίνει προς τα έξω ανάλογα με το κοινό στο οποίο απευθύνονται.
Φταίνε όμως και οι πολίτες ,που τους ανέχονται και εν πολλοίς ταυτίζονται με την υποκρισία. Ανέχονται την κοροϊδία. Το ξεχνώ, το να μη θυμόμαστε πια, εξυπηρετεί το πολιτικό σύστημα.
Επιτέλους πρέπει να δούμε την αλήθεια κατάματα, να απελευθερωθούμε σπάζοντας τα δεσμά του δήθεν καθωσπρεπισμού, να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους και την πραγματικότητα έτσι ακριβώς όπως είναι.
Και αναρωτιέμαι, μήπως οι πολιτικοί που ξεφτίλισαν τη ζωή μας, που γκρέμισαν τα οράματα και τα όνειρα των παιδιών μας, που έχουν "καταληστεύσει" το είναι μας, δεν ανήκουν στην "ηθική" κοινωνία;
Στην αρχαία τραγωδία, στο τέλος ερχόταν η κάθαρση.
Εύχομαι 2500 χρόνια μετά, στη χώρα, όπου γεννήθηκε ο Σοφοκλής, ο Ευριπίδης, ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης, να επέλθει κάποια στιγμή η καλώς εννοούμενη κάθαρση και να μην έχουμε πάλι τον εξοστρακισμό του δίκαιου Αλκιβιάδη και να μην καταδικάσουμε ξανά τον Σωκράτη ποτίζοντας τον κώνειο.
Θέλω να πιστεύω ότι οι πολιτικοί μας έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και την ευθύνη της στιγμής και θα πράξουν ανάλογα για να διασφαλίσουν το μέλλον των Ελλήνων.
Ας διατηρήσουμε λοιπόν μια τελευταία ελπίδα.