Οι Δωδεκαθεϊστές εορτάζουν στη Μεγαλόπολη και με τη συνδρομή της Ιεράς Μητροπόλεως;


Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

Φαίνεται πως ζούμε στην ...


εποχή της σύγχυσης και του παραλόγου.

Όλα είναι και δείχνουν μπερδεμένα!

Δυστυχώς απ´αυτό τον κανόνα δεν θα μπορούσε να ξεφύγει η Εκκλησία. Μετά την προκλητική κατάσταση που ζήσαμε με την εορτή των δώδεκαθεϊστών στο Λιτόχωρο στην Κατερίνη και την ένοχη σιωπή και απουσία της τοπικής Εκκλησίας από όλα αυτά έχουμε και συνέχεια στην ιστορική Αρκαδία.

Στην περιοχή της όμορφης Μεγαλόπολης στην Αρκαδία, ξεκινούν λόγω καλοκαιριού πολιτιστικές εκδηλώσεις ! Και μέχρι εδώ όλα καλά και τίποτα το επιλήψιμο. Τις εκδηλώσεις όμως αυτές διοργανώνουν οι …δωδεκαθεϊστές της περιοχής. Δικαίωμά τους αφού μπορούν να κινούνται με τέτοια άνεση.

Όμως στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων όπως φαίνεται και προκύπτει από τις αναρτήσεις του www.lykea 2017 συμμετέχουν και τα πολιτιστικά τμήματα της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως (!!!!!).

Και εδώ φαίνεται πως κάτι δεν πάει καλά ή κάτι συμβαίνει!

Ή παραπληροφόρησαν και παραπλάνησαν τον επιχώριο Μητροπολίτη κ. Ιερεμία, έγκριτο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και σπουδαίο Θεολόγο, ή δεν γνωρίζουν τα πολιτιστικά τμήματα της Μητροπόλεως πού ακριβώς συμμετέχουν.

Να επισημάνουμε ότι βασικός χορηγός των εκδηλώσεων είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου της οποίας ηγείται ο θρησκευόμενος κατά τα άλλα… κ. Πέτρος Τατούλης,ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι η κρατική εταιρεία Συγκοινωνιών της …Αττικής σε όλους τους σταθμούς της!!

Αυτές είναι γνωριμίες!! Οι Δωδεκαθεϊστές μας αφήνουν άφωνους και ενεούς!!

Βοήθειά μας Άγιε Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως σεβαστέ μου και αγαπητέ μου κ. Ιερεμία!

Κατά τα άλλα η Μεγάλη Σύνοδος στην Κρήτη μας πείραξε….!!!

Πηγή : exapsalmos