Οι Αμερικανοί νίκησαν τον Μπολτ


Είχε ονειρευτεί να ...

κλείσει την καριέρα του με ένα χρυσό μετάλλιο στο αγαπημένο του στάδιο, στο Λονδίνο. 
Ο Τζάστιν Γκάτλιν και ο Κριστιάν Κόoυλμαν δεν του έκαναν τη χάρη. Ο Γιουσέιν Μπολτ, στον, όπως έχει πει, τελευταίο αγώνα της καριέρας του στα 100 μ. δεν κατάφερε να διατηρήσει τον τίτλο του γρηγορότερου ανθρώπου στον κόσμο. Τερμάτισε σε 9.95, όταν ο Γκάτλιν διένυσε την απόσταση σε 9.92 και ο Κόλεμαν σε 9.94..  
Τα τελευταία χρόνια ο Τζάστιν Γκάτλιν έβλεπε την πλάτη του Γιουσέιν Μπολτ. Σε κάθε αγώνα έβαζε στόχο να τον νικήσει, αλλά ο Τζαμαϊκανός έκοβε πάντα πρώτος το νήμα. Τελικά τα κατάφερε στον τελευταίο ατομικό αγώνα. Μετά την ολοκλήρωση της κούρσας ο αθλητής από το Τρελαούνι αγκάλιασε τον 35χρονο σπρίντερ, ο οποίος αναδείχθηκε ο γρηγορότερος άνθρωπος του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2017. 
Ο Λιθουανός Άντριους Γκούτζιους αναδείχθηκεπρωταθλητής κόσμου στη δισκοβολία. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, κερδίζοντας μόλις για δύο εκατοστά τον Ντάνιελ Σταλ. Ο 26χρονος δισκοβόλος, με την τρίτη καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο, έκανε 69,21μ. στη 2η προσπάθειά του, επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ (68,61μ. το προηγούμενο