Χωρίς πυξίδα;


Άραγε μπορούμε να ...

θέσουμε στόχους να διακριθούμε στους τομείς όπως είναι η Έρευνα, η Επιστήμη, η Τεχνολογία και η Καινοτομία;

Μήπως το βασικότερο που πρέπει να συμβεί τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα είναι οι μεγάλες επενδύσεις που θα επανεκκινήσουν την Ελληνική οικονομία;

Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ΑΝ.ΕΛ δέσμια των ιδεολογικών της αγκυλώσεων, επιμένει να αναλώνει την όποια ενέργεια και εφευρετικότητά της στο πώς θα αυξήσει την κομματική της πελατεία.

Πάση θυσία όλο το πολιτικό σύστημα, όποιο κόμμα ή κόμματα κι αν είναι στην κυβέρνηση, θα πρέπει να σχεδιάσει ένα στρατηγικό πλάνο για την επόμενη δεκαετία.

Ολόκληρη κυβέρνηση πορεύεται σαν μεθυσμένη πολιτεία, χωρίς πυξίδα με κινδυνολογίες και ανευθυνότητες που οδηγούν μαθηματικά την χώρα σε εκτροχιασμό της οικονομίας με απρόβλεπτες συνέπειες.

Πιστεύω ότι με κίνητρα για την προσέλκυση ξένων επενδυτών, κυρίως στον τουρισμό και το real estate, με ενίσχυση της παραγωγικής βάσης και του πρωτογενούς τομέα, με νέες θέσεις εργασίας σε κλάδους όπως η τεχνολογία, τα startups και με προώθηση του brand «Ελλάδα» στο εξωτερικό, μπορούμε να πάμε μπροστά.

Αν δεν γίνουν όλα αυτά, τότε τίποτε δεν θα είναι καλύτερο για κανέναν τα επόμενα χρόνια.

Και αναρωτιέμαι, πόσο περήφανη μπορεί να νοιώθει η παρούσα κυβέρνηση που το συντριπτικό μεγαλύτερο κομμάτι των Ελλήνων βρίσκεται αντιμέτωπο με μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση;

Η χώρα βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία θα κριθούν πολλά και η εκτίμησή μου είναι ότι η Ελλάδα αξίζει μια ευκαιρία.