Ανεξήγητη διαμάχη.


Του Σωτήρη Τζούμα
Η ιστορική Μητρόπολη Κίτρους, την ...

οποία εποίμαναν σημαντικοί Ιεράρχες όπως ο Κωνσταντίνος Κοιδάκης ο από Πλωμαρίου (συγγενής μου εξ αίματος από την Αγία Παρασκευή Τσεσμέ Μικράς Ασίας), ο πολύς Βαρνάβας Τζωρτζάτος (που ήταν συγκρατούμενος με τον πατέρα μου κατά την γερμανική κατοχή) και ο γλυκύς Αγαθόνικος (ο οποίος ταλαιπωρείται ακόμη εν ζωή για να απολαύσει των αγαθών του Παραδείσου που θα τον δεχτεί) ταλαιπωρείται εσχάτως!
Ο νυν Μητροπολίτης Γεώργιος (πνευματικό ανάστημα του Μητροπολίτη Βεροίας), έχει ξεκινήσει μία ανεξήγητη διαμάχη με την Μονή του Οσίου Εφραίμ.
Το κακό ξεκίνησε ανήμερα της Παναγίας, όταν ο Μητροπολίτης αντί να πάει να λειτουργήσει στο ναό που είχε ορίσει, πήγε και σταμάτησε τη λειτουργία που είχε ήδη αρχίσει στη Μονή από τον συνταξιούχο ιερέα που εξυπηρετούσε τη Μονή, τον οποίο έδιωξε κακήν κακώς ενώ τελούσε την προσκομιδή!
Βέβαια ο άνθρωπος υπό τον φόβο δυσμενών συνεπειών εγκατέλειψε το ναό και ετράπη εις άτακτο φυγή!
Έκτοτε η Μονή αυτή στοχοποιήθηκε! 
Η Ηγουμένη Αικατερίνη, μία δυναμική και μορφωμένη Μοναχή μαζί με όλη τη συνοδεία της (η οποία αποτελείται από 25 εξαίρετες και πολυτάλαντες Μοναχές), έκτοτε ζουν υπό καθεστώς φόβου! 
Είναι συχνά θύματα προσβολών και οικονομικών ελέγχων!
Ακόμη και αυτή τη στιγμή η Μονή τελεί υπό αυστηρό έλεγχο!
Και δεν είναι μόνο οι διοικητικές κυρώσεις!
Επί τη ενάρξει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής επεφύλαξε στη Μονή μία ακόμη ατιμωτική και προσβλητική ενέργεια πνευματικού περιεχομένου, την οποία μέχρι σήμερα δεν την έχει πάρει πίσω!
Το «συγχωρήσωμεν πάντας τη Αναστάσει» δεν ξημέρωσε ακόμη στην Κατερίνη!
Δεν ξέρω πού το πάει ο Άγιος αλλά ήδη η συμπεριφορά του αυτή, μαζί με όλα εκείνα που ακούγονται για τον προκάτοχό του Γέροντα Αγαθόνικο, άρχισαν να γίνονται ευρέως γνωστά και να του κοστίζουν!
Ο κλήρος– με εξαίρεση ολίγα πρόσωπα κληρικών που τον πλαισιώνουν– είναι ένα καζάνι που βράζει!
Ο λαός τον αντιμετωπίζει με δυσπιστία!
Οι αρχές του νομού ναι μεν συνεργάζονται αρμονικά μαζί του αλλά συζητούν τα όσα γίνονται!
Και ο Μητροπολίτης πριν ακόμη χαρεί την αρχιεροσύνη του άρχισε να αμφισβητείται !
Σίγουρα όλο αυτό δεν θα έχει καλή εξέλιξη και θα υπάρξουν συνέπειες!