Να παλέψουμε σοβαρά για την «Ανάσταση».


Η Μεγάλη Εβδομάδα ...


αποτελεί για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας την κορυφαία περίοδο του χρόνου.

Εάν κανείς εντρυφήσει στο νόημα αυτών των ημερών, δεν μπορεί παρά να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Μεγάλη Εβδομάδα αποτελεί την κορυφαία έκφρασης της πρότασης ζωής της Εκκλησίας μας για την εποχή μας και τον καθέναν μας προσωπικά.

Κανείς από εμάς δεν περιμένει ο κόσμος να μεταστραφεί συνολικά προς αυτή την πρόταση ζωής που είναι ο Χριστός.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία όμως δεν θα σταματήσει να μιλά και να δείχνει τον Χριστό προς όλον τον κόσμο. Και μας καλεί να μην αδιαφορήσουμε για το πνευματικό νόημα της Μεγάλης Εβδομάδος.

Να κρατήσουμε στη καρδία μας το «Σήμερον», και όσο και αν εξακολουθεί αυτό να φαίνεται μωρία, να αναρωτηθούμε εάν θέλουμε να παραμένουμε ηττημένοι από τον θάνατο ή να συμπορευθούμε με τον Νικητή Του στην Ανάσταση.

Ο λαός μας, παρά την αλλοτρίωση την οποία καθημερινά υφίσταται, δείχνει με την παρουσία του στους ναούς ότι ακόμα και αν χτυπιέται από τα μηνύματα θανάτου της εποχής, δεν υποτάσσεται, αλλά αντιστέκεται.

Ο κόσμος κυριαρχείται από το κακό και δεν μπορεί συλλογικά να αλλάξει. Η ευθύνη όμως και η απόφαση έχουν να κάνουν με τον καθέναν μας.

Και ο Εσταυρωμένος και Αναστάς Κύριος θα ενισχύσει και πάλι όποιον Τον ακολουθήσει.

Ο γλυκύτατος Χριστός μας, κατασυκοφαντηθείς, βασανισθείς αλλά τελικά Αναστηθείς, ας μας δίνει Φώτιση ώστε να θέσουμε ξανά τα ανεκτίμητα ως προτεραιότητα στη ζωή μας και να παλέψουμε σοβαρά για την «Ανάσταση», της ευλογημένης Πατρίδας μας.

Εύχομαι σ’ όλους, να ξαναγίνουμε αγωνιστές όπως ήταν όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας και όλοι οι Ήρωες του Γένους μας που θυσίασαν τη ζωή τους «υπέρ Πίστεως και Πατρίδος» αλλά κράτησαν ζωντανή την ψυχή και την αξιοπρέπειά τους.