Ενταση και επεισόδια στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης


Ένταση και επεισόδια ...

βρίσκονται σε εξέλιξη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρυθμισης, στο πλασίο διαμαρτυρίας πυροσβεστών για την μη μονιμοποίησή τους,
Οι διαδηλωτές έσπασαν τη γυάλινη πόρτα στην είσοδο και βρίσκονται στο εσωτερικό του κτηρίου, όπου φωνάζουν συνθήματα, ενώ διαμηνύουν πως δεν θα αποχωρήσουν αν δεν δοθεί λύση στο αίτημά τους να μονιμοποιηθούν και δεν τους δεχθεί η αρμόδια υπουργός Όλγα Γεροβασίλη.
Νωρίτερα άνοιξαν, η λεωφόρος Αμαλίας και η οδός Ακαδημίας, όπου παρέμεναν κλειστές λόγω της πανελλαδικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, που πραγματοποίησαν οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, ζητώντας τη μονιμοποίησή τους ή την ανανέωση των συμβάσεών τους.
Η θητεία των 4.000 πυροσβεστών που προσλήφθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου 2012 λήγει αύριο (Πέμπτη) και, όπως τονίζουν, κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, εάν δεν μονιμοποιηθούν οι μισοί, σύμφωνα με το νόμο, και αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις των υπολοίπων.
Οι συγκεντρωμένοι βρέθηκαν νωρίτερα στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, στην οδό Μουρούζη, ενώ,  στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.