Τι συνέβη στη Νότια Κόρεα, και νέκρωσαν όλα στις 11/11


Στις 11/11 στη Νότια Κορέα, ενώ δεν ...

είναι εθνική εορτή, και όλοι είναι στο δρόμο και γιορτάζουν.
Τι γιορτάζουν όμως με τόσο ενθουσιασμό; Το Peperoday, όπως είναι γνωστή αυτή η μέρα, αποτελεί τη μεγαλύτερη αφορμή, για γιορτή, ακόμα μεγαλύτερη και από τα Χριστούγεννα, για τους Νότιο Κορεάτες.

Πρόκειται για τη γιορτή των ερωτευμένων στην Νότια Κορέα, κάτι αντίστοιχο με την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου στη Δύση, όμως αντί για καρδούλες και λούτρινα αρκουδάκια, εκεί το γιορτάζουν με Pepero, μια λιχουδιά, που έχει δώσει και το όνομά της στην συγκεκριμένη ημέρα.

Οι ελεύθεροι κυκλοφορούν προς αναζήτηση, ερωτικού συντρόφου, οι δεσμευμένοι βγαίνουν στις πλατείες και γιορτάζουν τον έρωτά τους. Εκείνη τη μέρα, γεμίζουν οι δρόμοι με κόσμο που τρώει τα Pepero με συγκεκριμένη ιεροτελεστία. Δύο άτομα μαζί μοιράζονται το Pepero, το ένα μέλος τρώει τη μία άκρη, το άλλο μέλος από την άλλη άκρη και συναντιόνται τα χείλη τους, όταν φαγωθεί όλο, και φιλιούνται.
Πως επικράτησε όμως η αυτή η μέρα, και έγινε λατρεία; Ο αστικός μύθος λέει πως οι Νοτιοκορεάτες, τρώγανε τα σνακ για να ψηλώσουν και να μείνουν αδύνατοι.
Όλα ξεκίνησαν το 1983 όταν δύο νεαρές μαθήτριες αντάλλαξαν Peperos, και τα έφαγαν ευχόμενες όταν μεγαλώσουν, να γίνουν ψηλές και αδύνατες, όπως ακριβώς και τα στικς που κατανάλωσαν.