Οι λόγοι αποχώρησης Καλλιάνου από την Ενωση Κεντρώων


Την αποχώρησή του ...



από την Ένωση Κεντρώων ανακοίνωσε ο Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος υπήρξε εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, εκφράζοντας την αντίθεσή του σε «παλαιοκομματικές νοοτροπίες» και δηλώνοντας ότι δεν θέλει να γίνει έμμεσος υποστηρικτής ενός πρωθυπουργού που διέλυσε τη χώρα.
«Παρά το εξασφαλισμένο πολιτικό μου μέλλον στην Ένωση Κεντρώων, αποχωρώ προκειμένου να μην παραβώ ούτε στο ελάχιστο αυτά για τα οποία προσχώρησα», τονίζει ο κ. Καλλιάνος στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του κόμματος, επισημαίνοντας ότι θα παραμείνει δίπλα στην κοινωνία και θα αποδοκιμάζει αυτούς που καταστρέφουν τη χώρα.
Επίσης, τονίζει, μεταξύ άλλων: «Aπεχθάνομαι να βαδίζω αντίθετα με τα “πιστεύω” μου όντας έμμεσος υποστηρικτής ενός πρωθυπουργού που διέλυσε τη χώρα, ενός πρωθυπουργού που αποδείχθηκε ότι είναι ο πλέον αναξιόπιστος. Ως νέος πολιτικός επιθυμώ την αλήθεια από τους πολιτικούς και την πολιτική και όχι τα «ναι μεν , αλλά…», αυτό δεν οδηγεί πουθενά».
Η δήλωση Καλλιάνου για τον ΕΝΦΙΑ που ξεχείλισε το ποτήρι
Όλο το τελευταίο διάστημα ο Γιάννης Καλλιάνος, έπαιρνε διακριτικές αποστάσεις από τον αρχηγό του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη. Για όποιον μπορεί να διαβάζει πίσω από τις λέξεις, ο εκπρόσωπος του κόμματος εξέδιδε ανακοινώσεις για λογαριασμό του κόμματος, που ήταν ένα κλικ πιο αιχμηρές από τον τρόπο που εκφραζόταν ο ίδιος ο κ. Λεβέντης.
Οι πληροφορίες λένε πως ο μετεωρολόγος δυσανασχετούσε σφόδρα από το έντονο φλερτ του κόμματος του με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που φάνηκε και στην δήλωση του για τον ΕΝΦΙΑ, θέμα που έχει σηκωθεί πολύ ψηλά τα τελευταία 24ωρα. Ο κ.Καλλιάνος είπε χαρακτηριστικά κάνοντας ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση: «Όσο και να προσπαθεί ο κ. Αλεξιάδης να «συγκινήσει» τους Έλληνες πολίτες με τον ΕΝΦΙΑ και τις 100 δόσεις, η χώρα έχει καταρρεύσει οικονομικά και η κοινωνία με το ζόρι στέκεται όρθια. Οι οικονομικές – φορολογικές προτάσεις της κυβέρνησης είναι κακές. Χρειάζεται επειγόντως άλλος σχεδιασμός που θα αποβλέπει στο κόψιμο των παθογενειών, στις περικοπές των μη αναγκαίων δαπανών και στην γενικευμένη ελάφρυνση των νοικοκυριών».
H συγκεκριμένη δήλωση ξεχείλισε το ποτήρι με τον κ. Λεβέντη να δείχνει έντονη δυσαρέσκεια, κάτι που δρομολόγησε τις εξελίξεις.