Συγκλονιστικός ο Σπύρος Γιαννιώτης στον αγώνα της ζωής του


Τον αγώνα της ζωής του ...

έδωσε ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 10.000 ανοικτού νερού με 1.52.59.8. Τον ίδιο ακριβώς χρόνο έκανε και ο Ολλανδός, Φέρι Βέερμαν, ο οποίος πήρε το χρυσό μετάλλιο. Οι κριτές χρειάστηκαν τη βοήθεια του «φώτο - φίνις» και πέρασε αρκετός χρόνος μέχρι να αποφασίσουν ποιος από τους δύο αθλητές θα αναδειχθεί χρυσός Ολυμπιονίκης.
Ο κορυφαίος Ελληνας κολυμβητής όλων των εποχών, σε ηλικία 36 ετών, πέτυχε έναν άθλο. Ανέβηκε στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων, στον τελευταίο αγώνα της ζωής του. Ο κολυμβητής είχε δηλώσει ότι αυτός θα ήταν ο τελευταίος αγώνας της καριέρας του και φρόντισε να είναι ο καλύτερος. Με μία εντυπωσιακή αντεπίθεση στα τελευταία μέτρα κατάφερε να φτάσει τους προπορευόμενους και επιστρατεύοντας τις τελευταίες του δυνάμεις προηγήθηκε. Ο Ολλανδός, όμως, Φέρι Βέερμαν τον πλησίασε και πρόλαβε να ακουμπήσει πρώτος την ηλεκτρονική πλακέτα παρόλο που ο Ελληνας πρωταθλητής προπορευόταν. 
Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Γάλλος Μαρκ Αντουάν Ολιβιέ με χρόνο 1.53.02. Τον ίδιο χρόνο με τον τρίτο έκανε και ο Κινέζος Ζου Λιτζούν