Τερμάτισε με ένα παπούτσι στα 3000μ. στιπλ κι αποθεώθηκε!


H Ετενές Ντιρό είναι ...


μέχρι στιγμής το πρόσωπο των Ολυμπιακών Αγώνων χαρίζοντας εικόνες που θα μείνουν στον χρόνο – Σε ένα «μπλέξιμο» έχασε το ένα της παπούτσι αλλά τερμάτισε ξυπόλητη και αποθεώθηκε από το γήπεδο

«Η Ετενές Ντιρό έδειξε τι θα πει αληθινό Ολυμπιακό πνεύμα…». Με αυτό το μήνυμα η διεθνής ομοσπονδία στίβου (IAAF) «αποθέωσε» την Ετενές Ντιρό, την αθλήτρια που έκλεψε την παράσταση στα 3.000μ στιπλ.

Η δρομέας από την Αιθιοπία σε ένα μπλέξιμο κι ενώ απέμεναν 1.000 μέτρα για τον τερματισμό, έχασε το ένα της παπούτσι και δεν μπορούσε να το ξαναβάλει με αποτέλεσμα να το πετάξει και να βγάλει και την κάλτσα της συνεχίζοντας έτσι ως τον τερματισμό.

Η εικόνα της (με το ένα πόδι εντελώς γυμνό) ήταν συγκλονιστική και ξεσήκωσε το Ολυμπιακό στάδιο που την αποθέωνε με την Ντιρό να καταλαμβάνει την 7η θέση και να καταρρέει μόλις πέρασε τη γραμμή του τερματισμού.

Ούτε η θέση ούτε ο χρόνος που έκανε της έδιναν την πρόκριση για τον τελικό και γι’ αυτό ξέσπασε σε κλάματα, ωστόσο η ομοσπονδία της Αιθιοπίας κατέθεσε ένσταση η οποία έγινε αποδεκτή και έτσι η ηρωική Ντιρό θα αγωνιστεί στον τελικό.