Ερντογάν: «Θα πληρώσουν για την προδοσία» - εκατοντάδες συλλήψεις αξιωματικών και στρατιωτών


Μετά τις 4 τα ...

ξημερώματα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε διάγγελμά του από το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης είπε ότι «θα ξεκαθαρίσουν οι ένοπλες δυνάμεις». Κάλεσε τους στρατιώτες να επιστρέψουν στα στρατόπεδα και να λήξουν οι συγκρούσεις. Μίλησε για ένα παράλληλο κράτος που εδώ και δεκαετίες κατόρθωσε να διεισδύσει στις δομές των ενόπλων δυνάμεων.
Συγκεκριμένα ανέφερε: «Υπήρξε μια κινητικότητα μετά το μεσημέρι μέσα στις ένοπλες δυνάμεις. Υπήρξε μια προσπάθεια παρέμβασης στην ενότητα του κράτους μας. Υπήρξε μια προσπάθεια παρέμβασης στα εσωτερικά της χώρας. Είχαν καταφέρει μετά από μια προσπάθεια 40 ετών να βρίσκονται στις δομές του κράτους και των ενόπλων δυνάμεων. Είναι προδοσία εναντίον του κράτους και θα πληρώσουν βαριά το τίμημα».
Εκατοντάδες συλλήψεις στρατιωτών και αξιωματικών.
Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις.

 Ενημέρωση
είδος από :
Κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος, σημειώθηκε επίθεση και κατά των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, μεταδίδει το Reuters

  Μαρτυρίες: Επίθεση οπαδών του Ερντογάν σε στρατιώτες που είχαν παραδοθεί
Υποστηρικτές του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκαν σε ομάδα στρατιωτών που είχαν παραδοθεί σε γέφυρα της Κωνσταντινούπολης, αφού είχαν συμμετάσχει στην απόπειρα πραξικοπήματος, πριν η αστυνομία επέμβει για να τους διασώσει, δήλωσε στο Reuters αυτόπτης μάρτυρας.
  Το κρατικό πρακτορείο μεταδίδει ότι ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων διασώθηκε μετά από επιχείρηση σε αεροπορική βάση
  «Καταδικάζει κατηγορηματικά» το προαξικόπημα ο Γκιουλέν
Ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ορκισμένος εχθρός του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καταδίκασε "με τους πιο κατηγορηματικούς όρους", από τις ΗΠΑ όπου κατοικεί, την απόπειρα πραξικοπήματος που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία από στασιαστές στρατιώτες.
"Υπέφερα από πολλά στρατιωτικά πραξικοπήματα τα 50 τελευταία χρόνια και βρίσκω συνεπώς ιδιαίτερα προσβλητικό το να κατηγορούμαι ότι έχω οποιαδήποτε σχέση μ' αυτή την απόπειρα. Αρνούμαι κατηγορηματικά αυτές τις κατηγορίες", ανέφερε σε ανακοίνωσή του
  Στις 754 οι συλλήψεις στρατιωτών
Συνολικά 754 στρατιωτικοί έχουν συλληφθεί, ενώ πέντε στρατηγοί και 29 συνταγματάρχες παύθηκαν από τα καθήκοντά τους κατ' εντολην του υπουργού Εσωτερικών Εφκάν Αλά.
  Λειτουργεί ξανά το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης
  Ερντογάν: «Όσοι κυκλοφορούν με τα τανκς θα επιστρέψουν στα στρατόπεδά τους»
  Ερντογάν προς στρατιώτες: «Μην αντιστέκεστε στον κόσμο»
  Ερντογάν: «Βομδάρδισαν το σημείο όπου βρισκόμουν»
«Στο Ατατούρκ πριν από λίγες ημέρες είχε γίνει στόχος του ισλαμικού κράτους και σήμερα εδώ υπήρξε εισβολή του παράλληλου κράτους. Γιατί πετάνε τα F16 πάνω από το αεροδρόμιο; Τα πήραμε για να τα χρησιμοποιήσουμε εναντίον των εχθρών της Τουρκίας. Όταν έφυγα από τη Μαρμαρίδα έμαθα ότι βομβάρδισαν το μέρος όπου βρισκόμουν».
  Ερντογάν: «Θα ξεκαθαρίσουμε τις ένοπλες δυνάμεις»
  Διάγγελμα Ερντογάν: «Προδοσία εναντίον του κράτους»
«Υπήρξε μια κινητικότητα μετά το μεσημέρι μέσα στις ένοπλες δυνάμεις. Υπήρξε μια προσπάθεια παρέμβασης στην ενότητα του κράτους μας. Υπήρξε μια προσπάθεια παρέμβασης στα εσωτερικά της χώρας. Είχαν καταφέρει μετά από μια προσπάθεια 40 ετών να βρίσκονται στις δομές του κράτους και των ενόπλων δυνάμεων. Είναι προδοσία εναντίον του κράτους και θα πληρώσουν βαριά το τίμημα»
  Σε λίγο ο Ερντογάν πρόκειται να προβεί σε διάγγελμα
  Ερντογάν: «Καμία δύναμη δεν είναι μεγαλύτερη από την εθνική βούληση»
«Καμία δύναμη δεν είναι μεγαλύτερη από την εθνική βούληση», δήλωσε ο Ερντογάν στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters
  Πλατεία Ταξίμ: στρατιώτες παρέδωσαν τα όπλα τους
Ανταποκριτής Reuters: Περίπου 30 στρατιώτες που συμμετείχαν στην απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος παρέδωσαν τα όπλα τους σε αστυνομικούς στην κεντρική πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.
  Η στιγμή της υποδοχής του Ερντογάν στο αεροδρόμιο
  Ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομίας και στρατιωτών
Το πρακτορείο AP μεταδίδει ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.