Η απαξίωση είναι δικαιολογημένη.


Η κρίση του πολιτικού ...

συστήματος, όπως λειτουργεί σήμερα, είναι παγκόσμιο φαινόμενο.

Οι πολιτικοί δεν είναι αξιόπιστοι, καθώς οι πολίτες αμφισβητούν τις προθέσεις τους ότι υπηρετούν το κοινό καλό.

Η κατάχρηση του αγαθού της δημοκρατίας από τους λαϊκιστές και δημαγωγούς, έχει επιφέρει σαρωτική καταφρόνηση σε όλους μας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα κόμματα έχουν τελείως απαξιωθεί,  σε σημείο που πολλοί πολιτικοί να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν στον δρόμο ελεύθερα. Είναι αποκομμένοι από την κοινωνική πραγματικότητα που βιώνει ο κόσμος, τους οποίους αντιπροσωπεύουν.

Οι πολίτες απεχθάνονται τη ρητορική των πολιτικών και των κομμάτων που θα μεταποιηθεί σε λίγο χρονικό διάστημα σε οργή. 

Οι πολίτες δεν πιστεύουν ότι πράγματι οι πολιτικοί και τα κόμματα υπηρετούν την κοινωνία 
και βλέπουν παντού υποκρυπτόμενα προσωπικά και κομματικά συμφέροντα και ιδιοτέλεια.

Δυστυχώς υπάρχει έλλειμμα αντιπροσώπευσης.  Είναι τέτοια η αναντιστοιχία μεταξύ των λόγων και των πράξεών τους, που ο κόσμος δεν μπορεί να τα καταπιεί άλλο αυτά.

Η απαξίωση είναι δικαιολογημένη διότι οι πολίτες διαπιστώνουν συνεχώς ότι δεν υπάρχει γνησιότητα στον λόγο και στις διακηρύξεις των πολιτικών. 

Η ανατροπή θα επέλθει όταν σταλεί πειστικά το μήνυμα στην κοινωνία ότι στρατευόμαστε στην πολιτική για να την υπηρετήσουμε, προάγοντας συνειδησιακά το κοινό καλό και όχι τις ατομικές και κομματικές ωφελιμιστικές στοχεύσεις και φιλοδοξίες.

Κάποτε, οι πολιτικοί μας, θα πρέπει να σταματήσουν τις αποκρουστικές κοκορομαχίες και να εφαρμόσουν στις επικοινωνιακές τους συνευρέσεις, τον κανόνα του αυτοσεβασμού και του αλληλοσεβασμού και προπαντός τον κανόνα του ορθού λόγου και όχι κατ’ ανάγκην της συγκρουσιακής ρητορείας.

Και σε ότι αφορά τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, νομίζω ότι έχουν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν την προσπάθεια αναβάθμισης του πολιτικού συστήματος, της προαγωγής, της πολιτικής αξιοκρατίας και στον εξορθολογισμό του πολιτικού διαλόγου.