Ηράκλειο: Με αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν τον Γ.Κατρούγκαλο


Με αποδοκιμασίες και ...

αντικυβερνητικά συνθήματα υποδέχθηκαν το Σάββατο τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο στο Ηράκλειο Κρήτης.
Μάλιστα, ο πρόεδρος του τοπικού Εργατικού Κέντρου Στέλιος Βοργιάς αρνήθηκε επιδεικτικά χειραψία με τον υπουργό, με αποτέλεσμα να υπάρξει έντονος διάλογος ανάμεσα στους δύο άνδρες.
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ζήτησε να αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό, με τον υπουργό να απαντά ότι "το ασφαλιστικό είναι νόμος του κράτους, τέλος". Η δήλωσή του αυτή προκάλεσε ένταση, με τον κ. Βοργιά να δηλώνει ότι με τέτοιες νοοτροπίες δεν μπορούν να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου ενώ την ίδια ώρα δεν ήταν λίγοι οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο σημείο που άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης.
Για την ανεργία ο υπουργός παραδέχτηκε πως είναι πολύ υψηλή, αλλά εξήγησε ότι στόχος των κυβερνητικών μέτρων είναι η μείωσή της.
Ερωτώμενος για το κίνημα "Παραιτηθείτε", ο κ. Κατρούγκαλος έκανε λόγο για κάποιους οι οποίοι ενώ παλαιότερα λοιδορούσαν τα κινήματα, τώρα θέλουν οι ίδιοι να γίνουν "κατσαρολάκηδες".
Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι προσπαθούμε να ξαναστήσουμε τη χώρα στα πόδια της, σε ένα πλαίσιο έντονης παραπληροφόρησης και με ένα σύστημα διαπλοκής που χάνει μεν έδαφος αλλά και παραπληροφορεί, αναφερόμενος μεταξύ των άλλων στη δήθεν κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού. Ακόμη χαρακτήρισε τα όσα λέγονται μυθεύματα και μαύρη προπαγάνδα για να τρομάξει ο κόσμος.
Τέλος, υποστήριξε ότι τα πράγματα δεν είναι όπως παρουσιάζονται, καθώς η κυβέρνηση πέτυχε να μην περάσουν όσα ζητούσαν οι δανειστές, ενώ ανοίγονται προοπτικές για την ελληνική οικονομία μετά την αξιολόγηση, τη διαδικασία ρύθμισης του χρέους αλλά και τα 7,5 δισ. που θα πέσουν στην αγορά.