Εξέταση μάρτυρα έπειτα από 5 μήνες


Στην εξέταση ...



μαρτύρων για τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα προχώρησε χθες το δικαστήριο, έπειτα από πέντε μήνες διακοπής της δίκης της Χρυσής Αυγής, λόγω της αποχής των δικηγόρων αλλά και λόγω σωρείας διαδικαστικών θεμάτων. 

«Οι εντάσεις και οι αντιπαραθέσεις δεν εξυπηρετούν κανέναν», επισήμανε η πρόεδρος του Δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτου, στην προσπάθειά της να κατευνάσει την ένταση που υπήρχε στην αίθουσα, ενώ η πολιτική αγωγή (συνήγοροι θυμάτων) και η υπεράσπιση των κατηγορουμένων συντήρησαν το τεταμένο κλίμα, με αφορμή τις αντιφάσεις στις καταθέσεις αστυνομικών που λένε ότι συνέλαβαν τον Γιώργο Ρουπακιά.

Κατά την εξέταση ενός από τους αστυνομικούς που βρέθηκε στα γεγονότα το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, του Νίκου Ντάφου, η πολιτική αγωγή έθεσε θέμα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση ορισμένων εκ των μαρτύρων, προκειμένου να ξεκαθαριστούν οι αντιφάσεις και τα κενά στις καταθέσεις τους. Παράλληλα επιδείχθηκε φωτογραφία του φονικού μαχαιριού της δολοφονίας Φύσσα στον εξεταζόμενο μάρτυρα. Ο τελευταίος το αναγνώρισε, λέγοντας πως «μοιάζει πολύ» με αυτό που παρέδωσε το βράδυ εκείνο στους συναδέλφους του. «Ήταν ξύλινο με κάποιες μεταλλικές λεπτομέρειες».

Με την ολοκλήρωση της εξέτασης του μάρτυρα, η δίκη διακόπηκε για τις 9 Ιουνίου, καθώς σε όλη τη διάρκεια του μήνα έχουν οριστεί μόνον πέντε ημέρες για τη διεξαγωγή της, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των δικηγόρων των θυμάτων, οι οποίοι έδωσαν προχθές συνέντευξη Τύπου (μαζί με τη μητέρα του Φύσσα, την οποία είδαν χθες στη Βουλή ο πρόεδρός της Νίκος Βούτσης και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος) για να αναδείξουν τα προβλήματα που οδηγούν τη δίκη σε απαξίωση.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου διεξάγονται πολλές δίκες, είναι αυτό που συνέβη χθες το πρωί. Στο εδώλιο βρέθηκαν κατηγορούμενοι από δύο δίκες! Και από τη Χ.Α. και από άλλη υπόθεση για οργανωμένο έγκλημα, με κατηγορούμενο τον Παναγιώτη Βλαστό. Ύστερα από τις απαραίτητες διευθετήσεις, οι κατηγορούμενοι διαχωρίστηκαν και οι δίκες άρχισαν σε διαφορετικές αίθουσες...