Επεισόδια σε Νομική και παλιό Χημείο


Ένταση ξέσπασε το ...

μεσημέρι της Τρίτης στο παλιό Χημείο στην οδό Ναυαρίνου, όπου στεγάζεται το Παιδαγωγικό, όταν κουκουλοφόροι που προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο, απωθήθηκαν από φοιτητές που τους έκλεισαν τον δρόμο, ενώ τεταμένο ήταν το κλίμα και στη Νομική Αθηνών, κατά τη διάρκεια των φοιτητικών εκλογών.
Oμάδα ατόμων με κράνη εισήλθε στο κτίριο επιχειρώντας να εκφοβίσει τους φοιτητές που βρίσκονταν στα τραπεζάκια των παρατάξεων. Το επεισόδιο έληξε πολύ γρήγορα και φοιτητές ανέφεραν ότι υπήρξε ένας μικροτραυματισμός, κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώνεται από την ηγεσία της σχολής. 
Η διαδικασία των εκλογών συνεχίστηκε κανονικά.
Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν όμως και στο ΑΠΘ. Την επίθεση, κυρίως κατά μελών της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, εξαπέλυσε το μεσημέρι στη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ ομάδα περίπου είκοσι ατόμων, με καλυμμένα τα πρόσωπα και κρατώντας λοστούς. Τραυματισμοί δεν σημειώθηκαν, ενώ αντίστοιχες επιθέσεις και σε άλλα Τμήματα, της Πολυτεχνικής και της Σχολής Θετικών Επιστημών, αποτράπηκαν, καθώς μόλις πληροφορήθηκαν τα επεισόδια στη Γεωπονική οι φοιτητές εκεί απομακρύνθηκαν από τα τραπεζάκια, που ήταν στημένα τις εισόδους των σχολών.
ΝΔ: «Η όποια ανοχή συνιστά πλέον συνενοχή»
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τα επεισόδια, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η εισβολή κουκουλοφόρων και ροπαλοφόρων γνωστών - αγνώστων σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, με στόχο την κατατρομοκράτηση των φοιτητών και την ακύρωση των φοιτητικών εκλογών, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την κυβερνητική ανοχή στη βία. Το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε θύματα είναι μόνον θέμα τύχης. Μετά την ηθική επιβράβευση της ανομίας, με την αποποινικοποίηση των καταλήψεων που υπερψήφισε  η κυβερνητική πλειοψηφία στο πρόσφατο νομοσχέδιο για την έρευνα, η εκκωφαντική σιωπή της Κυβέρνησης, είναι τουλάχιστον ύποπτη. Η όποια ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα συνιστά πλέον συνενοχή.  Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, εγκλωβισμένη σε παρωχημένες ιδεοληψίες, στέλνει λάθος μηνύματα».