Το νόμιμο είναι ...και Δίκαιο;...και Ηθικό;...και Ορθό;


Με αφορμή τις πράξεις ...


ορισμένων Δημάρχων για απ΄ ευθείας αναθέσεις υπηρεσιών και προμηθειών σε ιδιώτες, εκτιμούμε ότι σε πολλαπλές περιπτώσεις προκαλείται το αίσθημα δικαίου των δημοτών.

Ειδικώς όταν το κόστος μίας υπηρεσίας ή προμήθειας υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ προς ώφελος ενός φυσικού προσώπου.

Η απόφαση του εκάστοτε Δημάρχου για ανάθεση υπηρεσίας (όταν ο Δήμος είναι υπερχρεωμένος) θα πρέπει να υπολογίζει την αναγκαιότητα και την ορθότητα του κόστους της υπηρεσίας ή προμήθειας.

Οι φορολογούμενοι δημότες, στους οποίους μετακυλίεται η ζημία των δημοτικών αρχών με τις σπάταλες πράξεις τους, την κακοδιαχείριση του δημόσιου χρήματος, σήμερα δεν αντέχουν την ανυπόφορη και άδικη εξυπηρέτηση "φίλων" ορισμένων τοπικών αρχόντων μας.

Οι ισότιμοι πολίτες προσδοκούν και διεκδικούν ορθή και ισότιμη μεταχείριση στο δημόσιο χρήμα χωρίς φωτογραφικές υποκειμενικές αξιολογήσεις και διακριτικές μεταχειρίσεις.

Αναρωτιέμαι εάν η διοίκηση των τοπικών υποθέσεων, με ανάθεση υπηρεσιών και αναιτιολόγητου υψηλού κόστους από τους εκάστοτε Δημάρχους, συντελείται με ηθική, δίκαιη και ορθή διαδικασία...

Καλούνται ορισμένοι Δήμαρχοι να λάβουν υπ΄ όψιν την νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου και να εξορθολογίζουν τις δαπάνες των Δήμων με σεβασμό, στο δημόσιο χρήμα στις δύσκολες και κρίσιμες οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες για τους πολίτες της χώρας μας.