Μπουκέτο από αγκάθια στη συνάντηση Κατρούγκαλου-τρόικας - Μείωση της εθνικής σύνταξης με το καλημέρα ζητούν οι δανειστές


Μπουκέτο από αγκάθια στη ...



συνάντηση Κατρούγκαλου τρόικας.  Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με Κατρούγκαλο λίγο μετά τις 21.00 με τον υπουργό Εργασίας να αναφέρει ότι όλα τα θέματα παραμένουν ανοιχτά. 

Οι δανειστές φέρονται να επιμένουν στη στενότερη διασύνδεση των εισφορών με τις παροχές, άρα σε μεγαλύτερη μείωση των συντάξεων, μείωση της εθνικής σύνταξης ενώ πρόβλημα ανακύπτει και με την ποσοτικοποίηση των ελληνικών προτάσεων. 

Οι βραδινές δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου μετά το ραντεβού της Τετάρτης με το κουαρτέτο ήταν σε εντελώς διαφορετικό κλίμα σε σύγκριση με αυτές που έκανε μπαίνοντας λίγο πριν τις 18.30.


Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 17:00 το πρώτο ραντεβού των εκπροσώπων των δανειστών με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. 

Σύμφωνα με τον υπουργό, «ήταν μια εισαγωγική συζήτηση κατά την οποία ετέθη η ατζέντα» των διαπραγματεύσεων.

Στη συνέχεια υπήρξαν νέες επαφές ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο και τους εκπροσώπους των δανειστών..

«Σήμερα καταρτίστηκε το πρόγραμμα για μια εβδομάδα και στη συνέχεια θα δούμε», ανέφερε κορυφαίος παράγοντας του οικονομικού επιτελείου μετά την προπαρασκευαστική συνάντηση της Τετάρτης.

Λίγο μετά τις 18:30 ξεκίνησε το κρίσιμο ραντεβού του κουαρτέτου με τον Γιώργο Κατρούγκαλο για το Ασφαλιστικό.

Η συνάντηση με Τσακαλώτο

Οι κ.κ. Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ) και Ντέλια Βελκουλέσκου(ΔΝΤ) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM) συναντήθηκαν το μεσημέρι -από τις 14:30- με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργο Σταθάκης, ενημέρωσε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αλλά τελικά δεν συμμετείχε στη συνάντηση με το κουαρτέτο λόγω ασθένειας
 
Να σημειωθεί ότι τα βασικά θέματα της αξιολόγησης είναι το Ασφαλιστικό, τα μέτρα κάλυψης του δημοσιονομικού κενού, το νέο φορολογικό, το υπερ-ταμείο για τις ιδιωτικοποιήσεις, τα κόκκινα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τα κόκκινα στεγαστικά.