Ζούμε την απόλυτη τραγωδία;


Η κυβέρνηση ...


ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ΑΝ.ΕΛ τηρεί μία άθλια στάση τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τους πρόσφυγες - μετανάστες.

Τα γεγονότα της Ειδομένης, οι δηλώσεις του κ. Μουζάλα για τα Σκόπια αποδεικνύουν ότι είμαστε κράτος υπό κατάρρευση.

Η Τουρκία και τα Σκόπια φαίνεται ότι μας εμπαίζουν κι εμείς δυστυχώς δεν θέλουμε να το καταλάβουμε.

Με τα κλειστά σύνορα και το ανοιχτό μέτωπο της αξιολόγησης του προγράμματος, στη χειρότερη περίπτωση, θα αφήσουν τη χώρα να παλεύει.

Οι συνθήκες δυσκολεύουν και θα συνεχίσουν να δυσκολεύουν και όσο εμείς δεν αντιμετωπίζουμε την κατάσταση, τόσο θα μεγαλώνουν τα προβλήματά μας.

Οι πλήρεις συνέπειες της συνολικής στρατηγικής της κυβέρνησης θα φανούν μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να ολοκληρώσει την πρώτη αξιολόγηση πριν από το Πάσχα που ενδεχομένως οι Ευρωπαίοι θα συνδέσουν τη μείωση του χρέους με το Προσφυγικό, και τελικά  να μην έχουμε επιπλέον οφέλη.

Όμως με την αξιολόγηση που έχει βαλτώσει, η χώρα μας ψάχνει για άλλη μία φορά ηγέτες πέραν των συνόρων της για να την υποστηρίξουν.

Ο Πρωθυπουργός χρειάζεται τα χρήματα της Ευρωζώνης για να αποφύγει τον Ιούλιο τη στάση πληρωμών σε χρέη ύψους 3,5 δισ. ευρώ.

Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά ασχολείται με την επικοινωνιακή διάσταση των πραγμάτων, δεν τολμά να αντιμετωπίσει τρέχοντα προβλήματα και δεν διαθέτει τις γνώσεις για να αντιμετωπίσει τα πιο σύνθετα ζητήματα.

Πιστεύω ότι ζούμε την απόλυτη τραγωδία, η οποία οφείλεται στην έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού και στην απροθυμία και ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί τα δύο μεγάλα θέματα.

Καθώς επίσης πιστεύω, ότι, με τις ιδεοληψίες της εξαντλείται σε επικοινωνιακά εσωτερικά παιγνίδια, που πολύ γρήγορα καταρρέουν κάτω από το βάρος της σκληρής πραγματικότητας.