Τα μπέρδεψε ο Πρωθυπουργός στην προσπάθειά του να απαντήσει στον ΔΟΛ


«Κανένας μας δεν είναι ...

προσωρινός στην Δημοκρατία» (!), δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από του βήματος της Βουλής στην προσπάθειά του να απαντήσει στην ανακοίνωση του ΔΟΛ σχετικά με την «πλειστάκις προαναγγελθείσα δίωξη για τα δήθεν “θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ”» όπου γινόταν αναφορά στο «όζον πολιτικό περιβάλλον στο οποίο η χώρα κινείται», καθώς και στην «σκοπιμότητα που το περιβάλλον αυτό υπηρετεί».
Μάλιστα στην αγωνιώδη αυτή προσπάθειά του ο κ. Τσίπρας να απαντήσει δεν απέφυγε να αντιστρέψει το νόημα των ίδιων των λεγομένων του. Στην φράση με την οποία κλείνει η ανακοίνωση του ΔΟΛ σχετικά με το όζον πολιτικό περιβάλλον, ότι «ξέρουμε επίσης ότι είναι προσωρινό», εκείνος αντέτεινε: «Αν κάποιοι συνεχίζουν να μας απειλούν αυτές τις μέρες λέγοντάς μας ότι (δεν) είμαστε προσωρινοί τους λέμε: Κανένας μας δεν είναι προσωρινός στην Δημοκρατία, όλοι κρινόμαστε στο φως και μας κρίνει ο ελληνικός λαός». «Τους απαντάμε ότι εμείς το ξέρουμε ότι δεν είμαστε προσωρινοί», πρόσθεσε.
Προφανώς ο πρωθυπουργός ήθελε να πει το αντίθετο: ότι στην Δημοκρατία ουδείς μπορεί να αισθάνεται μη προσωρινός, δηλαδή μόνιμος. Και αυτός είναι ένας εκ των ακρογωνιαίων λίθων των δημοκρατικών αξιών. Κατά τα λοιπά, ο κ. Τσίπρας επέλεξε να εκτοξεύσει για άλλη μια φορά απειλές λέγοντας: «Καιρός να μάθετε εσείς ότι τελείωσε αυτό που νομίζατε: ότι θα είναι μόνιμη η εξουσία σας και η ασυλία σας. Αυτό τελείωσε άπαξ δια παντός».