Διανύουμε το "νεκρό" χρόνο ;


 Η χώρα είναι απομονωμένη και ...



αντιμετωπίζεται με καχυποψία και οι πολίτες έχουν πληρώσει πανάκριβα την αδυναμία του πολιτικού μας συστήματος.

Η κυβέρνηση καθυστέρησε να τηρήσει τις συμφωνίες που η ίδια υπέγραψε και οδηγήθηκε στην αποδοχή της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, μία εξέλιξη που θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Ο Γέρουν Ντάϊσεμπλουμ δήλωσε ότι το βάρος του ασφαλιστικού δεν μπορούν να το επωμιστούν μόνο οι επόμενοι,αλλά και οι νυν συνταξιούχοι.

Η  Σύνοδος αποφάσισε, νέα έκτακτη σύγκληση με τη συμμετοχή της Τουρκίας στις 6 Μαρτίου, χρόνος για πολυτέλειες δεν υπάρχει και τέλος η αξιολόγηση αν κολλήσει, αυτό θα κοστίσει σ΄εμάς και όχι στους δανειστές.

Με δεδομένη την χώρα να είναι κομμένη στα δύο, τα σύνορα να είναι κλειστά, οι αγρότες να παραμένουν αμετακίνητοι σε αιτήματα και την κατάσταση της οικονομίας στα  όρια αντοχής της κοινωνίας που εξαντλούνται, ο κ. Τσίπρας ίσως διεκδικήσει τον τίτλο του καλύτερου διαχειριστή του 3ου μνημονίου.

Η κυβέρνηση συνεχώς επιλέγει μέτρα απάνθρωπα - ισοπεδωτικά, μέτρα που φτωχοποιούν, που αμφισβητούν ακόμη και τη δυνατότητα επιβίωσης, μέτρα που καταστρέφουν την ιδιωτική πρωτοβουλία, την επιχειρηματικότητα, μέτρα μέτρα μέτρα...

Έξι χρόνια μετά και βρισκόμαστε στο ίδιο ακριβώς σημείο, και αρκετοί θα παρακαλούσαν να είχε γίνει η χρεοκοπία το 2010 και αντί η κυβέρνηση και αντιπολίτευση να περιφέρονται...ας προσγειωθούν στην πραγματικότητα.

Όσο υπάρχει καιρός ακόμα, ας αφήσουν στην άκρη τις πολιτικές κοκορομαχίες και ας προσπαθήσουν τουλάχιστον να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών και της κοινωνίας.

Οι πολιτικοί μας πρέπει  να αλλάξουν νοοτροπία, με γνώση και επιμονή, να αποφύγουν τον πιο άσχημο κατήφορο που επέλεξαν.

Περιθώρια για άλλες ψευδαισθήσεις δεν υπάρχουν, η κοινωνία και η οικονομία δεν αντέχουν άλλο αυτό το κλίμα, της αποσύνθεσης, της ανασφάλειας και της οργής.

Η Ελλάδα φαίνεται πως διανύει το νεκρό χρόνο κατά τον οποίο η θάλασσα τραβιέται από την ακτή διότι έχει δρομολογηθεί το καταστροφικό τσουνάμι.