Απαιτείται ψυχραιμία και όχι πανικός...


Η Ελλάδα βρίσκεται σε ...


κρίσιμη καμπή. Η χώρα μας κατάφερε πριν από έξι μήνες να ξεφύγει από το στόμα του λύκου.

H ελληνική οικονομία βρίσκεται σε μια αμηχανία από την αρχή του χρόνου περιμένοντας την αξιολόγηση, αυτή την εξέλιξη που μπορεί να ανατρέψει πολλά.

Θεωρώ ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει το ταχύτερο, σε όσα έχει δεσμευτεί να πράξει, αντί να αναλώνεται  σε επικοινωνιακές τακτικές.

Οι ακρότητες που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των αγροτικών κινητοποιήσεων, ήταν απαράδεκτες.

Νομίζω ότι  έχουν χάσει το μέτρο και πυροδοτούν, με αποτέλεσμα να έχουμε  ανεξέλεγκτες καταστάσεις και η κοινωνία δεν μπορεί να ανεχθεί τέτοιες συμπεριφορές.

Δεν πρέπει να κυριαρχήσουν  φωνές ανευθυνότητας, την ώρα των σημαντικών αποφάσεων και  δεν πρέπει η χώρα μας να γίνει βορά  των ακραίων της Ευρώπης.

Άρα, σε πρώτη φάση η κυβέρνηση πρέπει να πάρει τις πολύ σημαντικές αποφάσεις, να κλείσει τα μέτωπα στο Αγροτικό και το Ασφαλιστικό, ώστε να επέλθει η ισορροπία στην οικονομία και την κοινωνία.

Σήμερα επικρατεί πολιτική αβεβαιότητα και καθημερινά  υπάρχει ανησυχία.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ελάχιστα πράγματα μπορούν να αλλάξουν στην Ελληνική Οικονομία, ακόμη και αν η Κυβέρνηση καταφέρει  να κλείσει τα θέματα του Ασφαλιστικού - Φορολογικού.

Το έχω πει και το έχω γράψει ότι πρέπει να  πρυτανεύσει ο ρεαλισμός, να υπάρξει εθνική συνεννόηση στη χώρα μας, ακόμη και αν σταματήσουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις.

Η χώρα μας θα περάσει τους επόμενους μήνες την βάσανο της αξιολόγησης και η απειλή του Grexit πρέπει να φύγει από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Ίσως απαιτείται περισσότερη ψυχραιμία και όχι πανικός... διότι ο πανικός να είναι ο χειρότερος εχθρός, ειδικά σε περιόδους που θυμίζουν «πόλεμο».