Τέλειωσαν οι ψευδαισθήσεις.



O χρόνος μετρά ...


αντίστροφα καθώς έχουν τελειώσει οι ψευδαισθήσεις.

Εδώ και μήνες η κυβέρνηση έχει "μετακομίσει" από την πραγματικότητα και είναι πλέον αντιληπτό ότι βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη καμπή σε όλα τα επίπεδα.

Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, υπάρχουν όμως πολλά ανοικτά μέτωπα με την οικονομία σε αδυναμία .

Η χώρα μας πρέπει να προχωρήσει, αλλά δυστυχώς το πολιτικό σύστημα είναι δύσκολο να αντιληφθεί τη σημαντικότητα των στιγμών.

Η πολιτική ηγεσία πρέπει να δράσει άμεσα, διότι οι πόρτες των Θεσμών δεν έχουν κλείσει, αρκεί να υπάρξει από την πλευρά της Αθήνας η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων.

Όμως η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α -ΑΝ.ΕΛ αμφισβητείται στο εσωτερικό και τείνει να χάσει την όποια αξιοπιστία διαθέτει ακόμη στο εξωτερικό.

Όταν διακυβεύονται μεγάλα εθνικά συμφέροντα, όλοι οφείλουν να συνομιλούν με όλους, ασχέτως κομματικών ή προσωπικών διαφορών, διότι αυτό επιβάλλει το συμφέρον του τόπου.

Το πραγματικό πρόβλημα της χώρας είναι πολιτικό και οφείλει όλη η αντιπολίτευση με την σειρά της να ασκεί κριτική, αλλά μόνο μέχρι το σημείο που δεν θα βλάπτει τη χώρα.

Το ευρύτερο πολιτικό σύστημα, αντί να αναλύσει τις αιτίες που μας οδήγησαν στην κρίση, επιδίδεται σε μια άνευ προηγουμένου καιροσκοπική πρακτική, μέσα από μια άγονη αντιπαράθεση.

Η χώρα δείχνει σαν να έχει εμπλακεί στα γρανάζια μίας αλλόκοτης πολιτικής διελκυστίνδας και η κυβέρνηση που εξελέγη με συγκεκριμένο στόχο οφείλει να τον φέρει σε πέρας.

Πρέπει όλοι τους να αφήσουν τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και χωρίς καμιά καθυστέρηση να προχωρήσουν σε συναινέσεις και συνεργασίες.