Στο μάτι του κυκλώνα;


Στα έξι χρόνια της...


κρίσης η κόπωση έχει καταβάλει τους πάντες.

Η κοινωνία πεινά, η ανέχεια γιγαντώνεται, οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται όπως και οι επαίτες στους δρόμους των πόλεων, οι ηλικιωμένοι και οι ανήμποροι δεν μπορούν ν΄ αντιδράσουν και τα καλύτερα μυαλά της χώρας δραπετεύουν στο εξωτερικό.

Οι επιχειρήσεις κλείνουν,  τα λουκέτα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, οι ιδιωτικοποιήσεις βρίσκονται κι αυτές στο τέλμα, τη στιγμή που η χώρα έχει τόσο μεγάλη ανάγκη για προσέλκυση επενδύσεων.

Η κυβέρνηση οφείλει τις επόμενες ημέρες, να οικοδομήσει μια πιο σταθερή και βελτιωμένη εικόνα για την οικονομία, την αγορά, και αναρωτιέμαι εάν θα οδηγηθούμε σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Σήμερα, ως χώρα, κινδυνεύουμε να απομονωθούμε κυριολεκτικά με την απειλή της έξωσης από τη Σένγκεν, ή του κλεισίματος των βόρειων συνόρων μας και η κυβέρνηση το μόνο που ξέρει να κάνει, είναι, να αναζητεί φαντάσματα, δικαιολογίες και εχθρούς.

Εάν η Ευρώπη φοβούμενη τις προσφυγικές ροές επιχειρήσει τώρα να κλείσει και τα σύνορα με τα Σκόπια, τότε θα έχει επέλθει η τέλεια καταιγίδα.

Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας του ασφαλιστικού, προσφυγικού και της αξιολόγησης σε διαφορετική περίπτωση θα προκληθεί ανεπανόρθωτη ζημιά, που δεν συμφέρει κανέναν.

Ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης, οι εξελίξεις των επόμενων μηνών θα κρίνουν πολλά.

Αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι, η ηρεμία και η χώρα μας θα πρέπει να προσέξει, ώστε, να μη βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα.