Υπάρχει ακόμα ελπίδα;


Η πίεση που δέχεται η ...


κυβέρνηση είναι ασφυκτική από τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και από τους θεσμούς.

Οι άνθρωποι του μόχθου, οι αγρότες, οι επαγγελματίες οι μικροί και οι μεσαίοι επιχειρηματίες, ο κορμός της πραγματικής οικονομίας βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με μια λαίλαπα φόρων που υπερβαίνουν τις δυνάμεις τους.

Αύριο, οι περισσότεροι κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με μια λαίλαπα κατασχέσεων της ιδιωτικής περιουσίας από τράπεζες, αφού αδυνατούν να αποπληρώσουν δάνεια που συνήψαν στο παρελθόν...

Η επιμονή της κυβέρνησης να βάζει κι άλλα βάρη σε όσους έχουν ήδη καταρρεύσει, είναι αδιέξοδη, διότι πολύ απλά δεν μπορείς να εισπράξεις κάτι από κάποιον που δεν έχει για να το δώσει.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι μάλλον ο "λογαριασμός" δεν βγαίνει...και δυστυχώς, η Ελλάδα επέστρεψε και πάλι στην εποχή της αβεβαιότητας.

Για μια ακόμη φορά, την ώρα που ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας είναι στους δρόμους, αντί οι υπουργοί να ασχοληθούν πώς μπορούν να εκτονώσουν την κατάσταση το μισό υπουργικό συμβούλιο είναι με τον πρωθυπουργό στην Τεχεράνη...

Κλείνοντας, δεν έχω ακούσει από τους κυβερνώντες να ζητούν τουλάχιστον μια συγνώμη, δεν τους έχω δει να κοκκινίζουν για όσα ψέματα είπαν στον Ελληνικό λαό και τέλος να διδαχθούν από τα λάθη τους για να μην τα επαναλάβουν.

Η κρίση έβγαλε στην επιφάνεια όλες τις αμαρτίες και τις παθογένειες που επιμελώς έκρυβαν κάτω από το χαλί και τελικά αναρωτιέμαι...αν υπάρχει ακόμα ελπίδα.