Όχι στα εφιαλτικά σενάρια.


Η χώρα διανύει μια ...


πολύ δύσκολη περίοδο και έχω την εντύπωση ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αφήσει τα παραμύθια και να κοιτάξει το πώς θα πετύχει να περιορίσει (όσο είναι δυνατόν), τη ζημιά που έχει επιφέρει η ανυπαρξία της δίκης της πολιτικής, αντί να παραμυθιάζει και τον εαυτό της και τους άλλους.

Περιθώρια δεν υπάρχουν, η ζημιά είναι ήδη τεράστια και η κυβέρνηση αντί για κοινωνική δικαιοσύνη θα πνίξει όλες τις υγιείς δυνάμεις της οικονομίας.

Τα μπλόκα των αγροτών κάνουν τα πράγματα πολύ πιο δύσκολα και έχουν παραλύσει την πραγματική οικονομία.

Ίσως οι αγρότες μπορεί να χάνουν όποιο δίκιο έχουν και προκαλούν την οργή πολιτών, που δεν φταίνε σε τίποτα, αλλά οφείλουν να αντιληφθούν ότι τα μπλόκα τους έχουν τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος.

Η κατάσταση είναι  εξαιρετικά περίπλοκη στην οποία έχει εμπλακεί η χώρα λόγω της εντυπωσιακής ανικανότητας της κυβέρνησης να χειριστεί τα μακροπρόθεσμα προβλήματα.

Ο μεγάλος κίνδυνος είναι η απομόνωση της χώρας μας στο ενδεχόμενο κλείσιμο των βορείων συνόρων, αλλά και με χωρίς μεταρρυθμιστική βούληση, η κυβέρνηση θα σέρνεται,η κρίση θα βαθαίνει και φθείρεται.

Θεωρώ ότι η ενδεχόμενη "πτώση" της χώρας που κινδυνεύει σε εθνική καταστροφή, θα έχει την υπογραφή της κυβέρνησης και όχι οι "εχθροί" (όπως υποστηρίζουν) που θα την ρίξουν, αλλά ο κακός εαυτός της.

Κλείνοντας πιστεύω ότι τα κόμματα οφείλουν να παραμερίσουν το πρόσκαιρο συμφέρον τους και να δουν τη γενικότερη εικόνα της χώρας μας.

Ας ελπίσουμε ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται πως έχει αναλάβει την ευθύνη να μας κρατήσει «όρθιους»...κανείς δεν πρέπει να τραβήξει το σκοινί, κανείς δεν πρέπει να επαναφέρει εφιαλτικά σενάρια.