Μόνο οι πολιτικοί μας φταίνε;


Πέρα από το ...


γιορτινό διάκοσμο που περάσαμε, υπάρχει και η σημερινή πραγματικότητα, η οικονομική εξαθλίωση μεγάλου αριθμού συνανθρώπων μας, με ανεργία που καλπάζει, με αισθήματα πόνου και με εθνική ταπείνωση του λαού μας που έμαθε να ζει με δανεικά και να εξαρτάται οικονομικά από τους ανάλγητους δανειστές.

Διαρκώς νέοι αυξανόμενοι φόροι,συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, μεγάλη ανεργία που απογοητεύει  τους νέους και τους αναγκάζει να ξενιτεύονται, ατελείωτες στρατιές εξαθλιωμένων προσφύγων που ζητούν από τη φτωχή Ελλάδα συμπαράσταση.

Ερωτήματα πολλά και διάφορα.

Ποιος φταίει για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας τελευταία;

Ποιος ευθύνεται για την κρίση που περνάμε και μας επηρεάζει όλους και μας ταλαιπωρεί;

Που θα αποδώσουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συμπατριώτες μας που ζουν την εξουθένωση και βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση;

Μήπως οι πολιτικοί μας φταίνε;  Μήπως δεν είναι αυτοί που μας οδήγησαν στο αδιέξοδο;

Μήπως δεν είναι αυτοί που έκαναν τραγικά λάθη;

Μήπως δεν είναι αυτοί οι οποίοι δεν διαχειρίσθηκαν σωστά τα προβλήματα που παρουσιάσθηκαν με οξύτητα που ζητούσαν επίμονα τη λύση τους;

Δυστυχώς είναι ο καιροσκοπισμός τους, τα μικροκομματικά συμφέροντα, το προσωπικό τους όφελος, οι επιπόλαιοι χειρισμοί και η δουλική υποταγή στα ξένα κέντρα που θέλουν με τις αποφάσεις τους να καθορίζουν τις τύχες των λαών.

Οπωσδήποτε η ευθύνη βαρύνει τους πολιτικούς και γι αυτό δίκαια ορισμένοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη και υφίστανται τις προβλεπόμενες από τον νόμο συνέπειες.

Δίκαια δέχονται τη γενικευμένη αγανάκτηση εναντίον τους, που εκφράζεται με πολλούς και συχνά ακραίους τρόπους.

Άραγε φταίνε μόνο οι πολιτικοί μας;  Μήπως αυτή είναι η εύκολη λύση;

Σε μια γενική δοκιμασία, όπου όλοι θέλουμε να βρούμε τους ενόχους, αυτοί οπωσδήποτε είναι οι άλλοι. Εμείς, ο απλός λαός υποφέρουμε. Ας σκεφτούμε πιο ψύχραιμα.

Οι πολιτικοί μας δεν προέρχονται απ΄ εμάς;  Δεν είναι δικοί μας ; Εμείς δεν τους εκλέξαμε, εμείς δεν τους αναδείξαμε στις θέσεις εξουσίας που κατέχουν;

Εμείς δεν είμασταν που τους δείξαμε εμπιστοσύνη; Tώρα γιατί τους πετροβολούμε;

Αν αυτοί αποδεικνύονται ανάξιοι, μερίδιο ευθύνης δεν έχουμε και εμείς;

Φυσικά το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχουν οι ίδιοι, αλλά και εμείς που τους βάλαμε στο τιμόνι.

Όμως στα δύσκολα χρόνια που περνάμε, δεν δικαιολογούνται να γκρεμίζουν τα πάντα, να μην σέβονται το παρελθόν μας, την ιστορία μας, να ποδοπατούν τα ιδανικά και να περιφρονούν σχεδόν τα πάντα.