Έφτασε ο κόμπος στο χτένι;



Η επιχειρηματικότητα στην ...

Ελλάδα έχει ποινικοποιηθεί.

Κάθε επενδυτής που εμφανίζεται για να ζητήσει κίνητρα, διευκολύνσεις, επιτάχυνση διαδικασιών θεωρείται εκ προοιμίου ως... εχθρός της πατρίδας.

Είναι απορίας άξιον πως υπάρχουν πολλοί που συνεχίζουν αφελώς να διατυπώνουν απόψεις και μάλιστα αρμόδιοι, που δεν θέλουν να  καταλάβουν.

Οι εμμονές και οι αγκυλώσεις ορισμένων δεν αφήνουν περιθώρια και με απίστευτη ελαφρότητα αποφασίζουν την αύξηση των εισφορών από εργοδότες και εργαζόμενους διότι απλά τους έλειπαν μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια.

Αλήθεια δεν είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς Σαμαράς μείωσε τις εργοδοτικές εισφορές για πρώτη φορά ύστερα από 5 χρόνια και άρχισε έστω και λίγο να μειώνεται η ανεργία;

Μήπως στην υπόθεση της Eldorado Gold αλλά και σε άλλες περιπτώσεις, Έλληνες και ξένοι επιχειρηματίες δεν αντιμετωπίστηκαν περίπου ως «εγκληματίες»;

Δυστυχώς η ιδεοληψία της κυβέρνησης οδηγεί 600 εργαζόμενους των "Σκουριών" στην ανεργία όταν στη χώρα οι άνεργοι ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο και αυξάνονται καθημερινά.

Μήπως η  Κυβέρνηση περνάει το μήνυμα στο εξωτερικό ότι στην Ελλάδα δεν αποτελεί σοβαρό εταίρο για επενδύσεις;

Μήπως οι περισσότεροι από τους πολιτικούς συνεργούν στο διαρκές έγκλημα;

Μήπως είναι λάθος άνθρωποι σε λάθος θέσεις;

Μήπως είναι δειλοί και άβουλοι και το μόνο που νοιάζονται είναι το πολιτικό προσωπικό τους κόστος;

Γι’ αυτό και όλες οι ενέργειές τους συντείνουν στο να διώχνουν επενδυτές, να διώχνουν επιχειρήσεις.

Η ελληνική οικονομία πρέπει να ανοίξει, να υποδεχθεί επενδυτές, να τους δώσει κίνητρα, να άρει τα γραφειοκρατικά εμπόδια, να μειώσει τη φορολογία.

Έφτασε ο κόμπος στο χτένι, και σε καμιά περίπτωση η εκάστοτε κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργεί με ιδεοληψίες και με εκδικητικότητα.

Κάποτε πρέπει να αποφασίσουμε τι Ελλάδα θέλουμε, και για να υπάρξει ανόρθωση στην ελληνική οικονομία χρειάζεται ευρεία αναδιάρθρωση.

Η μοναδική ελπίδα για έξοδο από την κρίση είναι οι επενδύσεις, η ανάπτυξη και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.