Τα παθήματα να γίνονται μαθήματα.


Η κοινωνία τελεί...


εν βρασμώ και  απαιτείται νηφαλιότητα και εγρήγορση και αλίμονο, σε όποιους τα παθήματα δεν τους γίνονται μαθήματα.

Στη Δημοκρατία χρειάζονται συναινέσεις που οι πολιτικοί  αδυνατούν να το αντιληφθούν.

Ο ΕΝΦΙΑ ήταν η ταφόπλακα και αρχή του τέλους για την κυβέρνηση των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η προηγούμενη κυβέρνηση κατέρρευσε που παρά τις επισημάνσεις και τα καμπανάκια που γινόταν από όλη την Ελλάδα και από το ράδιο Ενημέρωση και παρέμεινε αμετακίνητη εμμονικά στο λάθος της και το πλήρωσε ακριβά.

Όσα βλέπουμε να εξελίσσονται με αφορμή το ασφαλιστικό και τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών δείχνουν ότι με μαθηματική ακρίβεια κάτι ανάλογο θα συμβεί και με την παρούσα κυβέρνηση.

Οι κατάφωρες αδικίες, από τη μία, και οι παράλογες απαιτήσεις, από την άλλη, έχουν εξοργίσει τους πάντες, είτε πρόσκεινται φιλικά στην "πρώτη φορά Αριστερά" είτε όχι.

Το ότι ξεσηκώθηκαν πολίτες που ως τώρα ουδέποτε κατέβαιναν σε διαδηλώσεις λέει πάρα πολλά.

Και μπορεί κάποιοι να βλέπουν ως αντιπάλους, τους δικηγόρους, τους μηχανικούς, τους γιατρούς και τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά η αλήθεια είναι ότι μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά.

Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να κατηγορείται για πολιτικές επιλογές , αλλά για όχι έλλειψη αντανακλαστικών και έχει την ευκαιρία να αποδείξει ότι τα διατηρεί ακόμη.

Να πάρει άμεσα πίσω το εγκληματικό "σχέδιο Κατρούγκαλου", που ισοπεδώνει με λογική σοβιετικού τύπου όποιους ακόμα μπορούν να παράγουν, διαφορετικά αργά ή γρήγορα θα τον πάρει το ποτάμι και το φιάσκο του ΕΝΦΙΑ θα μοιάζει με παρωνυχίδα σε σχέση με αυτά που θα ακολουθήσουν.

Ας τολμήσει ο πρωθυπουργός και ας μη δώσει τις σφαίρες για την πολιτική του αυτοκτονία, σήμερα όμως, διότι αύριο θα είναι αργά για τον ίδιο, για την κυβέρνηση του και ίσως και για την Ελλάδα.

Άρα λογική, μέτρο και ευαισθησία απαιτούνται στο ασφαλιστικό και απαιτείται οι πολιτικοί μας να συνεννοηθούν για τα αυτονόητα.

Κλείνοντας, ας σκεφθούν οι κυβερνώντες ότι τα παθήματα πρέπει να γίνονται μαθήματα, αλλιώς...