Όχι άλλες παλινωδίες για το συμφέρον του τόπου.


Τα κρίσιμα νομοσχέδια που ...


θα έρθουν σε λίγες μέρες στη Βουλή το Ασφαλιστικό και φορολογία αγροτών θα δοκιμάσουν τις αντοχές της κυβέρνησης και αποτελούν ασφαλώς το πρώτο σοβαρό κρας τεστ για την Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
Το Ιανουάριο θα κριθούν οι τελικές επιδόσεις στην οικονομία για το 2015, διότι οι δανειστές θα έλθουν στην Αθήνα για την καταβολή της δόσεως του 1 δισ. ευρώ.

Η κυβέρνηση και η χώρα θα βρεθούν σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι μέχρι τον Φεβρουάριο διότι  :

α) το κράτος μπορεί να ξεμείνει από ρευστότητα

β) θα πρέπει κλείσει η αξιολόγηση και

γ) θα αρχίσει η διαπραγμάτευση για το χρέος, συνθήκες που θυμίζουν έντονα το φθινόπωρο του 2014 και τα διλήμματα της κυβέρνησης Σαμαρά.

Η χώρα χρειάζεται θαρραλέες επιλογές για να πάει μπροστά, καθώς τα κόμματα εμφανίζονται κατά την άποψή μου πιο συνειδητοποιημένα για την πολιτική και οικονομική κατάσταση.

Η οικονομία και η κοινωνία δεν αντέχουν άλλες παλινωδίες διότι αυτό επιβάλλει το συμφέρον του τόπου. 

Ούτε η οικονομία, ούτε και η χώρα γενικότερα αντέχουν σε ακόμη μία δοκιμασία έντασης και αβεβαιότητας στις σχέσεις με τους δανειστές.

Μπορεί το Ασφαλιστικό, να χωρίζει τις δύο πλευρές, να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα και οι όποιες ρυθμίσεις να επηρεάζουν τη ζωή όλων των ασφαλισμένων, αλλά είναι και μια ανοιχτή πληγή που καθηλώνει την οικονομία και αποτελεί μια από τις βασικές αιτίες που ταλανίζουν δημοσιονομικά τη χώρα.

Όταν διακυβεύονται μεγάλα εθνικά συμφέροντα, όλοι οι πολιτικοί οφείλουν να συνομιλούν με όλουςασχέτως κομματικών ή προσωπικών διαφορών διότι έχουν χαθεί πολύτιμοι μήνες με οδυνηρά αποτελέσματα και οι πολίτες θέλουν μια αξιοπρεπή ζωή.

Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά τα τελευταία χρόνια και θα ήταν τεράστια αδικία, για τον λαό της, να γίνει τώρα ένα μοιραίο στραβοπάτημα.