Επίθεση Τσίπρα στη ΝΔ ότι αναπαρήγαγε τα περί εξόδου της χώρας από την Σένγκεν


Επίθεση κατά της ΝΔ ...

εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας κατηγορώντας την ότι αναπαρήγαγε όσα διακινούσαν κάποιες χώρες στο εξωτερικό για έξοδο της Ελλάδας από την Συνθήκη Σένγκεν. 
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι έγινε μια «προσπάθεια υπονόμευσης της χώρας»: «Αυτή τη φορά ανακαλύφθηκε η σίγουρη έξοδός μας από την Συνθήκη Σένγκεν. Ότι δεν τηρούμε τις υποχρεώσεις μας για τους χώρους πρώτης υποδοχής», είπε, επισημαίνοντας ότι αυτά «τα διακίνησαν κάποιες χώρες στο εξωτερικό που χτίζουν τείχη και φράχτες». 
«Αλλά και κάποιοι εδώ τα αναπαρήγαγαν χωρίς να ρωτήσουν τον αρμόδιο Έλληνα επίτροπο. Πρώτοι οι βουλευτές της ΝΔ αποδέχθηκαν τα σενάρια ότι η χώρα καλώς εγκαλείται και ότι υπάρχει θέμα εξόδου της από την Σένγκεν», συμπλήρωσε.
Καταλόγισε δε στον μεταβατικό πρόεδρο της ΝΔ Ι. Πλακιωτάκη ότι στην πρόσφατη σύνοδο των πολιτικών αρχηγών διατύπωσε την άποψη ότι η ΝΔ δεν συμφωνεί με την δημιουργία των κέντρων υποδοχής στα νησιά μας. Ωστόσο, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. «διέψευσε όλα αυτά τα σενάρια και τα λογής παπαγαλάκια». 
«Αυτοί που θα μας έδειχναν την πόρτα της εξόδου όχι μόνο δεν το έπραξαν αλλά μας έδωσαν και συγχαρητήρια και άσκησαν κριτική σε αυτούς που δεν υλοποιούν το σχέδιο μετεγκατάστασης των προσφύγων», είπε, ενώ αναφερθείς στην Γερμανία τόνισε ότι «κατανόησε και στήριξε την πρόταση για απευθείας μετεγκατάσταση από την Τουρκία».
Έτσι μπήκε «τέλος στα ακατανόητα αυτά σενάρια», όπως είπε, ενώ άσκησε δριμεία κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση για την στάση της εγκαλώντας την ότι «και σε αυτό δεν μπόρεσε να βρει σημείο ταύτισης και εθνική γραμμή». «Ακόμα και σε αυτό διαφοροποιήθηκε», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «απαιτείται περισσότερη υπευθυνότητα». 
Ενώ αναφέρθηκε στα εσωκομματικά της ΝΔ κάνοντας λόγο για μια «ατέρμονη διαδικασία εσωκομματική», αλλά, όπως είπε, «υπάρχουν και κάποια όρια». «Να διαφωνούμε εκεί που υπάρχει περιθώριο, αλλά να διαφωνούμε εκεί που υπάρχει εθνικό θέμα αποτελεί πολυτέλεια», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.
Μήπως συντάσσεστε με αυτούς που μας εγκαλούν γιατί δεν επαναπροωθούμε ανθρώπους στο Αιγαίο που κινδυνεύουν με πνιγμό, δηλαδή να τους πνίξουμε; Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην πράξη υλοποιείται στα νησιά μας. 
Εντατικοποιώντας τη δουλειά μας διορθώνοντας λάθη και παραλείψεις και επιταχύνοντας το έργο μας.