«Εφικτή η συμφωνία έως το Σάββατο», προς EuroWorking Group την Κυριακή


Στην τελική ευθεία για...


επίτευξη συμφωνίας με τους θεσμούς βρίσκεται η κυβέρνηση. Κατά τη σύσκεψη του ΚΥΣΟΙΠ διαπιστώθηκε ότι ο στόχος της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων έως το Σάββατο είναι απόλυτα εφικτός. Έτσι, όπως όλα δείχνουν, την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group προκειμένου να εγκριθεί η εκταμίευση των 2+10 δισ. ευρώ.

Κατά τη σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), την Πέμπτη, υπό τον Γιάννη Δραγασάκη, και με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και Τρύφωνα Αλεξιάδη, του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, του αναπληρωτή υπουργού αρμόδιου για θέματα ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση, καθώς και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη, συζητήθηκε η πρόοδος των διαπραγματεύσεων, καταγράφηκαν τα βήματα σύγκλισης που έχουν επιτευχθεί και σχεδιάστηκαν οι επόμενες κινήσεις της Αθήνας.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης διαπιστώθηκε ότι ο στόχος της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων και της επίτευξης συμφωνίας έως και το Σάββατο είναι απόλυτα εφικτός, καθώς συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό.