Ήρθε η ώρα ;


Το "φάντασμα" της ...


διάσπασης πλανάται, περισσότερο από ποτέ, πάνω από τη Νέα Δημοκρατία με τα όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν χθες στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του αρχηγού της.

Το διακύβευμα των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία ήταν η ενότητα αλλά και η σύνθεση και η επιβίωσή της, και κανένας δεν  μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει από εδώ και πέρα.

Δεν σας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι το άκρως ανησυχητικό για τη Νέα Δημοκρατία είναι ότι, οι τέσσερις υποψήφιοι αδυνατούν, όχι απλά να συνεννοηθούν, αλλά και να μιλήσουν απευθείας;

Αφού δεν "σηκώθηκε" ο Κωνσταντίνος Καραμανλής από τον τάφο να τους καταχεριάσει  αυτούς τους φαιδρούς, ανίκανους και ανάξιους ανθρώπους που διαχειρίζονται και χτίζουν επί τόσα χρόνια καριέρες στο όνομά του καταστρέφοντας όμως παράλληλα τον τόπο, τότε, ναι, είναι δεδομένο ότι στενεύουν τα χρονικά περιθώρια και η επόμενη μέρα θα είναι εξαιρετικά δύσκολη..

Η Νέα Δημοκρατία είναι ένας πολιτικός οργανισμός που δεν μπόρεσε να ανακτήσει την επαφή της με την κοινωνία, που στερείται ανταγωνιστικότητας και δεν εκφράζει τις κοινωνικές ομάδες που θεωρητικά εκπροσωπεί.

Στις δύσκολες στιγμές που διανύει το κόμμα είναι σημαντικό να ακουστούν οι απόψεις των βουλευτών και να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε.

Αν υπάρχουν κάποιοι, μέσα στη Νέα Δημοκρατία, που τιμούν  τη μνήμη του ιδρυτή της και που σέβονται αληθινά τα επιτεύγματά του, καλά θα κάνουν να το δείξουν τώρα.

Πιστεύω ότι εάν υπάρχει ακόμη ευαισθησία, θα πρέπει να γίνουν θεματοφύλακες για υπάρξει μέλλον.

Η στιγμή είναι δεδομένη: είναι ή τώρα, ή ποτέ.