Μαξίμου: Διάλογος ναι, οικουμενική ούτε μία στο εκατομμύριο


Της Νίκης Ζορμπά

Οικουμενικής το ανάγνωσμα, το ...


διήμερο τούτο, με το Μαξίμου να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι "όσοι το ορέγονται θα μείνουν με την όρεξη".

Αντ αυτού, όμως, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας μελετά ( ο τρόπος δεν έχει ακόμη βρεθεί) να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς σε διάλογο για το μείζον θέμα της Ασφαλιστικής Μεταρρύθμισης.

Συγκεκριμένα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο Capital.gr: "Για μείζονα θέματα όπως της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης ο στόχος μας είναι να υπάρξει εκτενής διάλογος με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Υπό το πρίσμα αυτό, υπάρχουν σκέψεις στο κυβερνητικό επιτελείο για σύγκληση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ή και ξεχωριστές κατ ιδίαν συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους προέδρους των κομμάτων. Ακόμη δεν έχουμε καταλήξει".

Για τα σενάρια οικουμενικής πάντως, το Μαξίμου, για δεύτερη συνεχή ημέρα, εξαπολύει μύδρους: "

Δεν υπάρχει περίπτωση οικουμενικής κυβέρνησης ούτε μία στο εκατομμύριο. Θα μείνουν με την όρεξη όσοι το ορέγονται" ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές, εκτιμώντας παράλληλα πως δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα ζήτημα με την κυβερνητική πλειοψηφία.

"Έχουμε 153 βουλευτές και μας είναι επαρκείς για να κυβερνήσουμε", διαμηνύουν.
Το αυτό, επιχείρησε να καταστήσει σαφές  και ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ έχει σαφές πλαίσιο και σχέδιο, εγκεκριμένο πρόσφατα από τον λαό. Η πλειοψηφία είναι καθαρή και έχει ισχυρό κορμό που μπορεί να εγγυηθεί λύσεις", ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην "Εφημερίδα των Συντακτών", προσθέτοντας ότι "η χώρα έχει σταθερότητα, ανακάμπτει και προχωρά σε μεγάλες αλλαγές που χρειάζονται βέβαια διάλογο και συναινέσεις".

Ωστόσο, όπως ανέφερε νωρίτερα, μεταξύ άλλων,  σε δημοσίευμά του με τίτλο: Γύρω-γύρω όλοι από Οικουμενική -"Ξόρκια" από ΣΥΡΙΖΑ:

Ο μαγικός αριθμός "153" των εδρών που αριθμούν πλέον ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ "απελευθερώνει" τις συζητήσεις περί συγκρότησης Οικουμενικής που φούντωσαν ήδη από το βράδυ της Πέμπτης, όπερ και επιβεβαιώθηκε με την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, το "κούρεμα" της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Στελέχη της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδουν μετ' εντάσεως σχετικό ενδεχόμενο, κάτι που επιβεβαιώνει με σημερινό τηλεγράφημά του το ΑΠΕ, αλλά η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στον Προκόπη Παυλόπουλο, έριξε λάδι στο γρανάζι των σχετικών σεναρίων. (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ).

Μαξίμου και Κουμουνδούρου είναι επ αυτού -τουλάχιστον- συντονισμένοι: Τα σενάρια τούτα ευνοούν την διαπλοκή, είναι η μόνιμη επωδός ενώ το αφήγημα για την παραπαίουσα κυβερνητική πλειοψηφία, περιλαμβάνει την "έκκληση" ( μαζί με την απειλή διαγραφής) να σ