Νέα συνάντηση των θεσμών με τους Ε. Τσακαλώτο και Γ. Σταθάκη


Ραντεβού σήμερα στις ...


14:00 έδωσαν οι εκπρόσωποι των θεσμών με τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη, καθώς οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους την Παρασκευή.

Νέα συνάντηση των θεσμών με τους Ε. Τσακαλώτο και Γ. Σταθάκη το Σάββατο
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ελπίζει ότι μέχρι αύριο θα έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τα «αγκάθια», προκειμένου την Κυριακή να συνεδριάσει το EuroWorking Group και να ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της υποδόσης των δύο δισ. ευρώ όσο και των 10 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Το «χάσμα» που χωρίζει τις δύο πλευρές παραμένει μεγάλο κυρίως στα θέματα των «κόκκινων δανείων» και την προστασία της πρώτης κατοικίας. Αντίθετα, σημαντική πρόοδος έχει επιτευχθεί στο ζήτημα των 100 δόσεων, όπου οι δανειστές αποδέχονται τη σταδιακή μείωση του χρονικού διαστήματος κατά τη διάρκεια του οποίου ένας οφειλέτης μπορεί να βρεθεί εκτός ρύθμισης.
Νωρίτερα, συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) όπου συζητήθηκαν όλα τα ανοιχτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης.

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται τόσο σε πολιτικό όσο και σε τεχνικό επίπεδο ενώ ταυτόχρονα χαιρέτησε και την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων.