Nα παίξουν με «ανοιχτά χαρτιά».


Η παράδοξη πρωτοβουλία που ...


ανέλαβε η ΕΡΤ επιχειρώντας να αναμιχθεί στις εσωκομματικές διαδικασίες της ΝΔ για την διοργάνωση debete,  ελοχεύει κινδύνους για την ΝΔ να παγιδευτεί  σε στρατηγικό λάθος και να αποτελέσει αντικείμενο σοβαρού προβληματισμού.

Το debete θα κάνει "τσίρκο" την εκλογή του νέου αρχηγού στη ΝΔ.

Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα εκ φύσεως συντηρητικό, είναι ένα κόμμα των παραδόσεων.

Όσοι επιθυμούν να διεκδικήσουν την ηγεσία πρέπει να παίξουν με «ανοιχτά χαρτιά».

Το πρόβλημα της Ν.Δ. είναι ότι κατά την εκλογή νέου προέδρου έχει ενίοτε την τάση να ετεροπροσδιορίζεται από τον ηγέτη της αντιπάλου παρατάξεως.

Μην ξεχνάμε ότι o κ. Τσίπρας δεν είναι γόνος πολιτικής οικογενείας και η εκλογική του νίκη οφείλεται στην αντιπάθεια των πολιτών προς το παλαιό κατεστημένο.

Αναρωτιέμαι είναι δυνατόν η Νέα Δημοκρατία να πορεύεται επί σαράντα χρόνια με βάση τις αρχές του συνεδρίου της Χαλκιδικής;

Μήπως λοιπόν το αφήγημά της πρέπει να εναρμονισθεί με τη σημερινή πραγματικότητα;

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η Ν.Δ θα περάσει από μια  περίοδο ταλαιπωρίας. Είναι κόμμα που βρίσκεται σε κρίση και εμφανίζει συμπτώματα γεροντισμού.

Η μάχη διαδοχής που θα δοθεί  ανάμεσα στο «νέο» και στο  δήθεν «παλαιό» θα δοκιμαστεί διότι η αντιπαράθεση στο επίπεδο των ιδεών δεν υπάρχει.

Πιστεύω ότι η μάχη  θα δοθεί -με βάση τα έως τώρα δεδομένα– μεταξύ του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη και του κ. Απόστολου Τζιτζικώστα,  αλλά ενδεχομένως δεν αποκλείονται και οι εκπλήξεις.

Μην ξεχνάμε ότι και οι δύο τους προέρχονται από τον κεντρικό κορμό της Νέας Δημοκρατίας.

Η Ν.Δ. είναι το κόμμα της σταθερότητος και δεν είναι δυνατόν να εκπέμπει νευρικότητα.

Κατά συνέπεια, η ΝΔ πρέπει να λύσει αμέσως τα εσωκομματικά της ζητήματα και απαιτούνται καθαρές λύσεις στην πορεία για την επόμενη μέρα.