Ο δεύτερος "μονομάχος".


Διαχρονικά οι ...


διαδικασίες διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία είχαν χαρακτήρα στρατοπέδων.

H μακρά περίοδος που μεσολαβεί  δημιουργεί εύλογη ανησυχία για τον κίνδυνο «ολοκληρωτικού πολέμου» μεταξύ προσώπων, ομάδων και στρατοπέδων στον χώρο της κεντροδεξιάς.

Θα δούμε άραγε πισώπλατα μαχαιρώματα, καταγγελίες για πρόσωπα και συμφέροντα που απροκάλυπτα τάσσονται υπέρ της μίας ή της άλλης υποψηφιότητας;

Θεωρώ ότι είναι ζήτημα χρόνου.

Χθες υποσχέθηκα να γράψω δυο λόγια για τον δεύτερο "μονομάχο", τον νυν Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και υποψήφιο για Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Θεωρώ λοιπόν ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει πέρασμα και στον αντίπαλο πολιτικό χώρο και εμφανίζει δυναμική διείσδυσης στην κοινωνία.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας εξακολουθεί να κρατάει χαμηλούς τόνους, ενώ κάνει επιλεκτικές δημόσιες παρεμβάσεις.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ενισχύει καθημερινά τα ερείσματά του σε όλη την Ελλάδα και επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το αίτημα για ανανέωση του πολιτικού σκηνικού.

Ο 37χρονος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έχει δώσει ελάχιστες συνεντεύξεις και αποφεύγει την παρουσία στα ΜΜΕ.

Εάν και εφόσον εκλεγεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας, θα κληθεί να λάβει συγκεκριμένες θέσεις για το μνημόνιο, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις επενδύσεις και, κυρίως, να απαντήσει στο ποιος θα αναλάβει την ηγεσία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Πάντως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ψηφοφόροι ενός αντίπαλου κόμματος, θέλουν για αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας εκείνον που φαντάζει στα μάτια τους περισσότερο εύκολος και αδύναμος, και μάλιστα λιγότερο απειλητικός διότι εάν εκλεγεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας, μέχρι το 2019 δεν θα μπορεί να εκπροσωπεί τη Νέα Δημοκρατία στη Βουλή, και θα περιοριστεί σε ρόλο… αντάρτικου από το πεζοδρόμιο.