Όχι σε μικροκομματικά παιχνίδια.


Η  Ν.Δ  το προσεχές ...


διάστημα οδεύει  στην ανοιχτή διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου της και αναρωτιέμαι εάν πρέπει ο νέος αρχηγός της να είναι νέος και να έχει ωραίο χαμόγελο.

Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη χρειάζεται πλήρη αναδιάταξη και να γίνει ένα σύγχρονο κόμμα με καθαρές θέσεις και νέα πρόσωπα.

Αναρωτιέμαι μήπως η Ν.Δ  βρίσκεται σε φάση εσωστρέφειας και προσπαθεί να βρει τον δρόμο της;

Μήπως η Ν.Δ κινδυνεύει να απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο από την κοινωνία;

Μήπως οφείλουμε να εντοπίσουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της πολιτικής συγκυρίας, τις βαθιές ανάγκες τις κοινωνίας και όχι να περιοριζόμαστε σε ποσοτικά δεδομένα;

Σημασία έχει η πραγματική ανανέωση του κόμματος, το άνοιγμά του στην κοινωνία με σύγχρονες ιδέες και πολιτικές.

Στην εκλογική αναμέτρηση των υποψηφίων της Ν.Δ πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και όχι το συναίσθημα, καθώς μικροκομματικά παιχνίδια, ίντριγκες και σκοπιμότητες δεν χωρούν αυτές τις ώρες.

Η Ν.Δ πλήρωσε αρκετά τους διχασμούς και όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ειλικρινείς και πολιτισμένους διαλόγους.

Πρέπει να είναι αντι-Τσίπρας;

Υπάρχει άραγε μεταξύ των υποψηφίων εκείνος ο «αντι-Τσίπρας» που θα φέρει τη Ν.Δ. και τη χώρα ανάποδα, δηλαδή στον δρόμο της αποκέντρωσης και της προκοπής;

Όποιος εκ των τεσσάρων υποψηφίων αναδειχθεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα έχει ασφαλώς υπ’ όψιν ότι οι «μονομαχίες» στη Βουλή δεν αρκούν για να προσδώσουν ζωτική ορμή στην Κεντροδεξιά.

Κλείνοντας πιστεύω ότι η Ν.Δ εκφράζει την εξωστρέφεια, την επιχειρηματικότητα, τη σαφή ευρωπαϊκή πορεία τον νόμο και την τάξη και πρέπει να λειτουργήσει ως ένα κεντροδεξιό κόμμα.

Οι ψηφοφόροι της ΝΔ που θα προσέλθουν στις κάλπες πρέπει να έχουν το αίσθημα μιας μεγάλης κεντροδεξιάς φιλοευρωπαϊκής παράταξης.