Ο πρώτος "Μονομάχος".


Την Κυριακή ...


22 Νοεμβρίου (ή αν χρειαστεί την Κυριακή 29 Νοεμβρίου) θα ξέρουμε ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

Μέχρι τότε, τα σενάρια και οι εκτιμήσεις θα δίνουν και θα παίρνουν.

Θα είμαι απόλυτα σαφής από την αρχή.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η μάχη που θα δοθεί με βάση τα έως τώρα δεδομένα θα κριθεί μεταξύ του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη και του κ. Απόστολου Τζιτζικώστα και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και οι δύο προέρχονται από τον κεντρικό κορμό της Νέας Δημοκρατίας.

Δυο λόγια για τον πρώτο "μονομάχο".

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μπόρεσε να συσπειρώσει την παραδοσιακή  βάση της παράταξης και εξέφρασε τον κοινό νου καθώς είχε μεγάλη αμεσότητα στην επικοινωνία του.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατάφερε κάτι σχεδόν ακατόρθωτο, έλαβε ποσοστό σημαντικά μεγαλύτερο από αυτό που πέτυχε η Ν.Δ. στις τελευταίες δύο αναμετρήσεις, άνοιξε τα κλειστά αυτιά μιας μεγάλης μερίδας ψηφοφόρων στο μήνυμα της Ν.Δ. και έκανε ταυτόχρονα τον μέσο Νεοδημοκράτη να ξαναβγεί με άνεση στο καφενείο.

Για τους περισσότερους ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι ένας σοβαρός άνθρωπος, καταξιωμένος στην πραγματική ζωή και εγγυάται την εσωκομματική νηνεμία.

Και τέλος το βασικό του προσόν είναι η αμεσότητα στον λόγο, η ικανότητα επικοινωνίας με τον μέσο πολίτη και ο τρόπος με τον οποίο καταφέρνει να συσπειρώνει στελέχη και μέλη του κόμματος.

Αύριο θα γράψω και δυο λόγια για τον Απόστολο Τζιτζικώστα τον δεύτερο "μονομάχο".

Άλλωστε εσείς θα τους αξιολογήσετε...