Υπάρχει εναλλακτική λύση;


Η χώρα μας πέτυχε ...




κάτι μοναδικό στην παγκόσμια Ιστορία.

Να σώσει μία ολόκληρη γειτονική χώρα από την καταστροφή !

Σήμερα οι πολιτισμένοι δυτικοί αρνούνται να μοιραστούν το βάρος μερικών χιλιάδων ψυχών που εξωθούνται στη μετανάστευση και θαλασσοπνίγονται στη μεσόγειο.

Η Ελλάδα από το 1990 δέχτηκε πάνω από 800.000 μετανάστες από την Αλβανία χωρίς έγγραφα και διατυπώσεις τη στιγμή που η Ιταλία βούλιαζε τα πλοία τους και η Τουρκία δεν δέχτηκε ούτε έναν !

Ενδεικτικά σας γνωρίζω ότι μαθήματα διαχείρισης ανθρωπιστικής κρίσης δίνουν οι 300 κάτοικοι της Τήλου οι οποίοι από πέρσι μέχρι σήμερα έχουν διασώσει και περιθάλψει 4.637 πρόσφυγες, τους έχουν προσφέρει πάνω από 10.000 μερίδες σπιτικού φαγητού, έχουν προσφέρει ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια στα παιδιά, ενώ τους έχουν φιλοξενήσει και σε διάφορους χώρους στο νησί.

Η χθεσινή βροχή έστειλε εκατοντάδες ανθρώπους να αναζητήσουν στέγη σε υπόστεγα, στοές, βιτρίνες καταστημάτων, εισόδους πολυκατοικιών και εγκαταλειμμένα σπίτια.

Η κατάσταση στη Μυτιλήνη παραμένει ασφυκτική, καθώς οι πρόσφυγες κοιμούνται σε πεζοδρόμια της προκυμαίας και των γύρω γειτονιών και στα πάρκα της πόλης.

Καμία ευρωπαϊκή χώρα όπως η χώρα μας δεν έχει ταλαιπωρηθεί περισσότερο τα τελευταία χρόνια.

Η χώρα μας είναι η μόνη που  έχει ανταποκριθεί με τόσο συνεπή ανθρωπιά στην κρίση των προσφύγων διότι περισσότεροι από 200.000 πρόσφυγες, κυρίως από την Συρία, έχουν φτάσει φέτος σε μια Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Ένα ερώτημα παραμένει σ΄ όλους μας: Υπάρχει εναλλακτική λύση;