Καθήκον όλων μας να υπερβούμε τον εαυτό μας.


Η χώρα χρειάζεται ένα...


πραγματικά καινούριο ξεκίνημα.

Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι σεβαστό, όμως η χώρα χρειάζεται να κυβερνηθεί με σταθερότητα.

Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να υπάρχει ένας σαφής προσανατολισμός εξόδου από την κρίση και ένα ρεαλιστικό αναπτυξιακό σχέδιο.

Λίγα λόγια για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα:

Ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει ένας πολιτικός ηγέτης άφθαρτος, φρέσκος και με χάρισμα επικοινωνίας με το λαό.

Ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει να πάρει τώρα  ένα στοίχημα που ίσως αποδειχτεί το πλέον κρίσιμο στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας, διότι έχει την  δυνατότητά να εκπέμπει θετικά μηνύματα σε μια κοινωνία που ενδεχομένως κατά την ταπεινή μου άποψη έχει προ πολλού γυρίσει την πλάτη σε όσους εκπροσωπούν το παλαιό πολιτικό σύστημα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτές τις εκλογές τις κέρδισε προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας βοηθούμενος σε μεγάλο βαθμό από τη ΝΔ.

Η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τη δεύτερη ευκαιρία για τον Αλέξη Τσίπρα που ζήτησε και πήρε από τους πολίτες, κι αν δεν τα καταφέρει, θα «καεί» οριστικά και αμετάκλητα.

Και λίγα λόγια για την ΝΔ:

Ο συμπαθής Βαγγέλης Μειμαράκης αντίπαλός του Αλέξη Τσίπρα  στο πρόσωπο του  αναγνωρίζουν την προσπάθεια της συστράτευσης καθώς οι δελφίνοι απέφυγαν τον εφιάλτη να τους κατσικωθεί.

H διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ που ξεπέρασε τις επτά εκατοστιαίες μονάδες, ήταν εμφανής στις συζητήσεις των κορυφαίων στελεχών της ΝΔ.

Μη ξεχνάμε ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα που αποδεικνύει ότι είναι ένας ζωντανός πολιτικός οργανισμός, με εγγύηση για τη σταθερότητα και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Η ΝΔ μπόρεσε και ανέβασε πάρα πολύ το ποσοστό της από ότι καταγραφόταν δημοσκοπικά,  οι δε ψηφοφόροι της ανέβασαν τον βαθμό αυτοπεποίθησης, και έδειξαν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι εγγύηση για το μέλλον.

Αναρωτιέμαι εάν τα ίδια και απαράλλακτα πρόσωπα  μπορούσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών.

Η εκτίμησή μου είναι ότι στη ΝΔ χρειάζονται νέοι άνθρωποι, με νέους τρόπους και νέες ιδέες.

Κλείνοντας πιστεύω ότι η χώρα μας και οι πολίτες έχουν πληρώσει ως τώρα πανάκριβα την αδυναμία του πολιτικού μας συστήματος και σ΄ αυτή την κρίσιμη ώρα έχουμε καθήκον να υπερβούμε όλοι τον εαυτό μας.