Με συναίνεση και ομοψυχία.


Πέρασαν αρκετοί μήνες ...


χωρίς κυβερνητικό έργο και πρέπει η κρατική μηχανή να πάρει μπρος παρ΄ότι αποδείχθηκε  οι ιδεοληψίες ήταν μη εφαρμόσιμες.

Και αναρωτιέμαι είναι δυνατόν να κρέμεται το μέλλον της χώρας από τα εσωκομματικά πολιτικά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ;

Μήπως μετά την συμφωνία δηλαδή (το νέο μνημόνιο) είμαστε όμηροι και δεν μας εμπιστεύονται, παρ΄ ότι ο κ. Τσίπρας έχει συμβιβαστεί στα περισσότερα ;

Πρέπει να ευρεθεί ένας τρόπος που να συγκεραστούν η λιτότητα και η ανάπτυξη και όλοι οι πολιτικοί να δουλέψουν πάνω σε λεπτομέρειες και σαφείς προτάσεις.

Χρειάζεται λοιπόν μια ρεαλιστική, δημιουργική φυγή προς τα μπρος. Δυστυχώς πολλές φορές  χάνουμε «μάχες» διότι δεν υπάρχει διάλογος.

Και μόνο αν αφήσουν όλοι τους τις ιδεοληψίες και να ετοιμάσουν μια συγκροτημένη λίστα με πραγματικές γνήσιες μεταρρυθμίσεις, και μάλιστα χωρίς λιτότητα, θα είναι η μόνη διέξοδος που δεν αφήνει κανένα περιθώριο για νέο αδιέξοδο.

Δεν είναι τώρα η ώρα να εξετάσουμε ποιος έφταιξε λιγότερο και ποιος περισσότερο.

Μόνο με συναίνεση και ομοψυχία θα μπορέσει η χώρα να περάσει τις συμπληγάδες.

Και μόνο έτσι θα μπορούν οι νέοι μας να ατενίζουν το μέλλον της χώρας μας με αισιοδοξία, που θα αποτελέσει όραμα και σχέδιο πνοής για την ταλαιπωρημένη Ελλάδα μας.

Είναι καιρός να αφήσουν όλοι κατά μέρους τους εγωισμούς και να συζητήσουν  για ένα παραγωγικό μοντέλο διότι πρέπει να γίνουμε μία κανονική χώρα.