Αλμανάκ 6 Μαΐου


Επέτειοι:  Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας.

Γιορτάζουν:  Ιώβ.

Γεγονότα:μ. Χ.1941: Ο Χίτλερ εξυμνεί την ...


ανδρεία των Ελλήνων. Σε λόγο του που εκφωνεί στο Ράιχσταγκ, αναφέρει: «Η ιστορική δικαιοσύνη με υποχρεώνει να διαπιστώσω ότι από όλους τους αντιπάλους, τους οποίους αντιμετωπίσαμε, ο Ελληνικός Στρατός πολέμησε με ύψιστο ηρωισμό και αυτοθυσία».

1964: Το πρώτο δυστύχημα στην Πολεμική Αεροπορία με αεροσκάφος τύπου F-104 Starfighter, που καταπέφτει στην περιοχή της Οινόης, λόγω κράτησης του κινητήρα. Νεκροί και οι δύο πιλότοι.

1968: Κατά τη διάρκεια του «Γαλλικού Μάη», 1.000 άτομα τραυματίζονται σε συγκρούσεις αστυνομικών και φοιτητών.

1974: Παραιτείται ο γερμανός καγκελάριος Βίλι Μπραντ, μετά την αποκάλυψη υπόθεσης κατασκοπείας υπέρ της Ανατολικής Γερμανίας, στην οποία ενεπλάκη ο στενός συνεργάτης του Γκίντερ Γκιγιόμ.

1980: Ο Νίκος Γκάλης κάνει το ντεμπούτο του στην Εθνική Ελλάδας, στον αγώνα εναντίον της Σουηδίας (71-79) στο Βεβέ της Ελβετίας για το Προολυμπιακό Τουρνουά.

2010: Με 172 ψήφους υπέρ και 121 κατά, υπερψηφίζεται επί της αρχής του το νομοσχέδιο για τα έκτακτα οικονομικά μέτρα στην Ελλάδα. Ο Αντώνης Σαμαράς διαγράφει από τη ΝΔ τη Ντόρα Μπακογιάννη, επειδή υπερψήφισε το νομοσχέδιο. Στο ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος τους βουλευτές Σοφία Σακοράφα, Γιάννη Δημαρά και Βασίλη Οικονόμου, οι οποίοι δήλωσαν «παρών» στην ονομαστική ψηφοφορία.