"Διλήμματα" που πρέπει να απαντηθούν.


H συνάντηση του...


 κ. Τσίπρα με την κ. Μέρκελ την προσεχή Δευτέρα είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της σημερινής κυβέρνησης.

Η εξεύρεση πολιτικής λύσης στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας μας επιβεβλημένη, όμως η Deutsche Bank  σημειώνει ότι η πρόοδος από το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου στην Ελλάδα, έχει βαλτώσει.

Εκεί που όλοι νόμιζαν ότι άνοιξε παράθυρο ευκαιρίας για την χώρα μας, έσπευσε ο κ. Γερούν Ντάιζελμπλουμ να το κλείσει, μεταδίδοντας σενάρια Κύπρου για την Ελλάδα.

Δυστυχώς οι Ευρωπαίοι "φίλοι" μας χτίζουν ένα νέο "τείχος του Βερολίνου" απέναντι στη χώρα μας, και μας φέρνουν αντιμέτωπους με διλήμματα ανάλογα εκείνων που αντιμετώπισαν  οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί (Σαμαρά,Παπαδήμου,Παπανδρέου), καθώς απαιτούν  από τον κ. Τσίπρα πρώτα πειθαρχία, στη συνέχεια αποδοχή των υποχρεώσεων και μετά χρηματοδότηση.

Κατά την προσωπική μου άποψη, αν η κυβέρνηση δεν καταφέρει τις επόμενες μέρες να δώσει καθαρές απαντήσεις στα πολλά διλήμματα που την καταδιώκουν, θα φέρει δυστυχώς τη χώρα προ αδιεξόδων και τους πολίτες απέναντί της.

Δεν θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει "δυστύχημα" (παρ΄ ότι είχαμε  προειδοποιηθεί από τους εταίρους μας), καθώς γνωρίζαμε τις υποχρεώσεις της χώρας μας, όπως και για τις εμμονές τους.