Ζήσης Ζάννας Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία



Υπήρξε πρόεδρος του...


 συλλόγου φοιτητών φαρμακευτικής, είναι μέλος του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πιερίας και αντιπρόσωπος στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Τέλος είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στην Διοίκηση Μονάδων Υγείας.

Στις 25 Γενάρη η χώρα αποκτάει προοπτική και ο λαός αξιοπρέπεια!

 Λίγες μόνο μέρες πέρασαν από την τρίτη και ανεπιτυχή προσπάθεια της συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ να εγκατασταθεί για ακόμα ενάμιση χρόνο στο σβέρκο του ελληνικού λαού.

 Τα αδιέξοδα των μνημονίων, η κοινωνική και οικονομική λεηλασία των τελευταίων ετών, η οργή και αγανάκτηση του κόσμου οδήγησε στην πτώση της συγκυβέρνησης και άνοιξε ο δρόμος για την εκλογική αναμέτρηση στις 25 Γενάρη.

Σε αυτές τις εκλογές θα αναμετρηθεί η ελπίδα με το φόβο, τα μνημόνια με τη δημοκρατία και την ελευθερία, ο ΣΥΡΙΖΑ με το  παλιό χρεοκοπημένο πολιτικό κατεστημένο. Η εκστρατεία τρόμου της ΝΔ πέφτει στο κενό διότι το 2015 δεν είναι 2012.

Ο πρωθυπουργός της χώρας σέρνει το χορό των φαντασμάτων της χρεοκοπίας και του GREXIT όταν ακόμα και συστημικοί κύκλοι σε Ευρώπη και ΗΠΑ θεωρούν πιο κοντά στην πραγματικότητα την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για περικοπή χρέους και τερματισμό της λιτότητας.

Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία των κυρίαρχων οικονομικών και πολιτικών κύκλων. Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι τα email που ανταλλάξανε ο κ. Χαρδούβελλης με τους υπαλλήλους της Τρόϊκα δηλαδή η ενίσχυση των μνημονίων με νέα μέτρα λαιμητόμο, όπως νέες περικοπές συντάξεων και μισθών, αύξηση της έμμεσης φορολογίας κλπ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει δημόσια στην κρίση του ελληνικού λαού το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης των 4 αξόνων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την επανεκκίνηση της οικονομίας, την ανάκτηση της εργασίας και τον θεσμικό και δημοκρατικό μετασχηματισμό του πολιτικού συστήματος.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα τερματίσει τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους και θα διαπραγματευθεί το δημόσιο χρέος με στόχο την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του και αποπληρωμή του υπολοίπου μέσα από ρήτρα ανάπτυξης. Με αυτά τα  προγραμματικά στοιχεία ο ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί στην κάλπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έρχεται να διαχειριστεί την υποτέλεια και την περιθωριοποίηση της χώρας αλλά να ανατρέψει τις πολιτικές που οδηγήσανε τη χώρα εως εδώ.

Η χώρα μας, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρώπη και στον κόσμο, καθότι θα είναι χώρα οδηγός απέναντι στη λιτότητα και την κυριαρχία των αγορών και των διαφόρων ελίτ.

 Ήδη η προσμονή λαών, κινημάτων, της ευρωπαϊκής αριστεράς αλλά και κυβερνήσεων, κυρίως των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας, για θετικές, προοδευτικές εξελίξεις στη χώρα μας είναι μεγάλη. Με παράδειγμα την Ελλάδα και τον ΣΥΡΙΖΑ, κόμματα της αριστεράς στην υπόλοιπη Ευρώπη αποκτούν καθοριστικό ρόλο για τις πολιτικές εξελίξεις στις χώρες τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί και θα πετύχει μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να εφαρμόσει απαρέγκλιτα, μέχρι κεραίας, το πρόγραμμά του για την σωτηρία του ελληνικού λαού και την προοπτική στον τόπο. Στις 25 Γενάρη ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ισχυρός και ο ελληνικός λαός αυτοδύναμος.

 Για να επιστρέψει η αισιοδοξία και η ελπίδα στον κάθε Έλληνα και στην κάθε Ελληνίδα, για να αποκτήσει η νεολαία του τόπου ξανά όραμα και όνειρα για να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα της αξιοπρέπειας, της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας!